Copiii noștri, afară din țară. Copiii lor, afaceri cu ministerul tatălui

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Mama ei a plecat în Italia când  avea 3 ani, iar ea și fratele mai mic au rămas în Brăila la bunici. A fost pentru frate și soră, și mamă. La 16 ani, mama i-a luat în Italia. Au mai trecut  8 ani de atunci. Acum s-a întors să uimească lumea la "Românii au talent". Gabriela Băncilă are 24 de ani, este operator sanitar și locuiște cu mama la Pisa.

În situația ei mai sunt în jur de 300 de mii de copii. Crescuți de bunici, la mii de km de părinți.

Copii care plând după mame. Copii chinuiți, triști, luptători, copii a căror copilărie le-a fost furată de statul ăsta nenorocit.

Drama este, în aceeași măsură, și a adulților. Deunăzi m-a abordat pe stradă un domn, care avea în jur de 40 de ani, muncea de 10 ani în străinătate, și dorea să se întoarcă în țară. Din păcate, nu-și găsește un serviciu cu un salariu decent, așa că pleacă de fiecare dată înapoi în pribegie, lăsându-și părinții plângând la poartă.

M-a întrebat un lucru la care nu am știut să-i răspund – „cum este posibil ca noi să ne chinuim departe de țară, iar demnitarii din România să nu mai aibă nicio jenă în aș angaja proprii copii la stat. De ce acceptăm așa ceva?”

Chiar așa, de ce?

De ce, de pildă,  când am auzit că fata ministrului Agriculturii, Petre Daea, este angajată de tată n-am zis nimic?

De ce, de pildă, nu ne-am oripilat când ministrul Daea a explicat cu un tupeu nemărginit de ce a angajat-o pe fiica-sa? Să ne reamintim:

„ Este un copil care, ca şi dumneavoastră, aşteaptă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru că e firesc, este natural“, a declarat Petre Daea.

Dar ministrul Daea are și o fiica mai mare care face afaceri cu ministerul tatălui și care a luat în concesiune nu mai puţin de 505 hectare de bălţi piscicole în judeţul Dâmboviţa de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, aflată direct în subordinea Ministerului Agriculturii, după cum spun ziariștii de la românialiberă.ro.

Ministrul Daea are și o soție, mama fetelor lui, lumina ochilor lui. Unde credeţi că lucrează mama și soția Daea? Ați ghicit, este director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură , subordonată tot Ministerului Agriculturii.

Daea, fetele și soția, sunt doar un exemplu timid.


Fata din Brăila nu este nici ea singură. Alte patru milioane de români au plecat din țară, cei mai mulți din disperare, la fel ca mama ei. Mulți ar vrea să se întoarcă și nu au unde. Locurile sunt deja ocupate de beizadelele demnitarilor, soțiile, soții, iubitele și iubiții, nașii, finii, cumătrii.

Și, chiar așa, de ce n-am zis nimic?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel