Convoi rusesc, transformat de armata ucraineană într-o grămadă de fier vechi, în regiunea Harkov (Video)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Armata rusă a transformat un convoi rusesc într-o grămadă de fier vechi în regiunea Harkov. O parte dintre ocupanți au scăpat, dar au fost reținuți de localnici, și s-au predat cu mâinile ridicate.

În regiunea Harkov, militarii ucraineni au distrus un convoi cu echipamente rusești. Patru echipamente au fost distruse, iar alte trei au căzut într-un șanț.

Potrivit armatei, o parte dintre soldații ruși au fugit, dar au fost prinși de locuitorii din zonă.

"A fost un convoi, am așteptat, am lucrat, ăsta e rezultatul", spune soldatul. De asemenea, el a oferit jurnaliștilor un "tur" al cimitirului de echipamente rusești distruse.

Anterior, forțele armate ucrainene au reușit să captureze un grup de ocupanți în regiunea Nikolaev. Soldații ruși au mărșăluit cu mâinile ridicate, în fața militarilor ucraineni. Toți prizonierii erau îmbrăcați sărăcăcios și tăceau atunci când erau întrebați despre scopul sosirii lor în Ucraina.

Convoi rusesc, transformat de armata ucraineană într-o grămadă de fier vechi

 

Trupele rusești au fost oprite înainte de a intra în orașul Harkov. Acestea au fost oprite de rezistența ucraineană, potrivit guvernatorului regional. Oleh Synehubov a declarat că Ucraina a zădărnicit o operațiune planificată cu 120 de parașutiști ruși în apropierea graniței.

Aceștia au aterizat lângă Vovchansk, la aproximativ 30 km nord-est de Harkov, dar au fost învinși de soldații ucraineni.

Anterior, a fost confirmat faptul că 27 de civili ucraineni au fost uciși în orașul din nord-estul țării în ultimele 24 de ore.

Al doilea oraș ca mărime din țară - în care locuiesc 1,4 milioane de oameni - a fost devastat de loviturile aeriene rusești de la începutul războiului, la 24 februarie.

Rusia n-a reușit nici o mare victorie până acum, însă ministerul Apărării rus anunță un bilanț al daunelor provocate. 

Forţele armate ruse au distrus aproape 900 de tancuri şi alte vehicule blindate ucrainene din 24 februarie, data începerii a ceea ce Rusia numeşte "operaţiune militară specială" în ţara vecină, a anunţat marţi Ministerul Apărării rus, citat de Reuters.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel