Conturile de Twitter și Youtube ale armatei britanice au fost sparte 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O anchetă este în curs de desfăşurare după piratarea conturilor de Twitter şi YouTube ale armatei britanice, a anunţat duminică Ministerul Apărării, notează AFP.

"Avem cunoştinţă despre spargerea conturilor de Twitter şi YouTube ale armatei, iar o anchetă este în desfăşurare. Armata ia foarte în serios securitatea informaţiilor şi suntem pe cale de a rezolva problema", a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării.

"Atât timp cât ancheta nu este încheiată, ar fi inadecvat să comentăm mai mult", a adăugat ministerul.

Publicitate la NFT pe contul spart al armatei britanice



Înregistrări video despre criptomonede şi imagini cu omul de afaceri Elon Musk au apărut pe canalul YouTube al armatei britanice, în timp ce contul său oficial de Twitter a reluat o serie de postări care par a fi legate de NFT.

NFT (non-fungible token sau token nefungibil) este un format digital care permite asocierea la orice obiect virtual, fie că este o imagine, o fotografie, o animaţie, un videoclip sau o piesă muzicală, a unui certificat de autenticitate înregistrat într-un "blockchain", tehnologia care serveşte ca bază în special pentru criptomonede precum bitcoin.

Armata britanică şi-a cerut scuze pe Twitter pentru "întreruperea temporară" a conţinutului său şi a anunţat reluarea serviciului normal al contului său.

"Vom efectua o anchetă completă şi vom trage lecţiile din acest incident", a adăugat armata britanică, mai scrie AFP, conform Agerpres. 

Site-uri din Romănia, luate de asemenea la țintă de grupări ruse

 

Atacurile cibernetice au devenit din ce în ce mai complexe şi sofisticate, în contextul războiului din Ucraina, însă tipul şi provenienţa acestora nu s-a schimbat cât să fim luaţi prin surprindere, a declarat, marţi, Florin Pană, expert la Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), la Forumul România Digitală.

"Putem spune că, de la începutul războiului de la graniţa României, activitatea cybering nu a evoluat spectaculos, pentru că deja eram la un nivel foarte ridicat din perspectiva ameninţărilor cibernetice, deoarece perioada de pandemie a creat şi a mărit considerabil suprafaţa de atac. În principiu, lucrul de la distanţă, activitatea în majoritate online a instituţiilor şi a firmelor private a creat noi posibilităţi pentru atacatori. Revenind acum la perioada din acest context internaţional dificil, am observat, într-adevăr, atacuri din ce în ce mai complexe, din ce în ce mai sofisticate. Tipul şi provenienţa acestora nu s-a schimbat cât să fim luaţi prin surprindere. Ce am observat diferit e că în această perioadă, fiind la graniţa cu un conflict armat, au existat situaţii în care atacuri cibernetice au lovit inclusiv în România, ca o ţintă colaterală. Poate că nu era vizată şi România sau alte state din regiune, dar uneori atacurile cibernetice nu ţin cont de graniţe. A fost vizată în principiu Ucraina, doar că acea infrastructură satelitară deservea şi alte state, printre care şi România. A existat, în acel moment o serie de infrastructuri care au fost indisponibilizate într-un timp relativ scurt, au revenit în funcţiune şi ulterior România s-a alăturat unei coaliţii internaţionale prin care a fost atribuit public atacuri către Federaţia Rusă. În rest, vizibil în mediul online, clar au fost atacurile lansate de Killnet, cele care au reuşit să indisponibilizeze zeci de site-uri ale unor instituţii din România şi companii private", a afirmat Pană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel