Controversat milionar din Franța, acuzat de violarea unei românce de 14 ani, eliberat din arest: O înregistrare video a scos totul la iveală

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Jacques Bouthier, fostul director general al Assu 2000 - o rețea celebră de de brockeraj - este acuzat de violarea unei minore românce. El a fost eliberat din închisoare din motive de sănătate, după ce a plătit o cauțiune de 500.000 de  euro. Bărbatul, care se numără printre cei mai bogați din Franța, a fost plasat sub control judiciar și are interdicție de a părăsi țara.

Jacques Bouthier, omul de afaceri acuzat de violarea unei minore, a fost eliberat din motive medicale pe 20 martie 2023, potrivit  Le Parisien.

O nouă răsturnare de situație pentru Bouthier. Potrivit informațiilor colegilor noștri de la Le Parisien, publicate într-un articol marți, 21 martie 2023, fostul șef al Assu 2000, în vârstă de 76 de ani, a fost eliberat din arest preventiv din motive medicale. El se afla în închisoare de la punerea sa sub acuzare, în mai 2022, într-un caz sordid de viol asupra unui minor.

Controversat milionar din Franța, acuzat de violarea unei românce de 14 an, eliberat din arest

 

Faptele de care este acuzat sunt extrem de grave. În martie 2022, fostul patron, a cărui avere este estimată la 150 de milioane de euro, a fost acuzat de o tânără de 22 de ani, care a depus o plângere împotriva sa, de fapte abominabile. Aceasta susținea că a fost ținută timp de cinci ani într-unul dintre apartamentele omului de afaceri, fiind obligată să întrețină relații sexuale cu el. Anchetele au scos la iveală un adevărat sistem în jurul acestui om puternic.

Cazul a început când poliția a primit o înregistrare video tulburătoare care îl arată pe Jacques Bouthier, fără cămașă, cerându-i o "îmbrățișare" unei fete românce de 14 ani, vizibil speriată. Câteva zile mai târziu, autorul înregistrării, tânăra în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat la secția de poliție pentru a depune mărturie.

Ea a declarat că a fost "dăruită" lui Jacques Bouthier la vârsta de 16 ani pentru sex plătit și că a devenit, în timp, obiectul sexual al acestuia. Aïcha dezvăluie că fostul director general al Assu 2000 i-a cerut apoi să găsească un înlocuitor mai tânăr, de unde și adolescenta româncă din înregistrare. „Dacă am filmat acest videoclip, este pentru a-i întinde o capcană lui Jacques Bouthier", spune Aïcha.

Jacques Bouthier acuzat de "viol asupra unei minore": reclamanta spune că a fost "captivă" la domiciliul său


În urma plângerii sale, Jacques Bouthier a fost reținut de Brigada pentru protecția minorilor (BPM). În urma interogatoriului, Jacques Bouthier a fost în cele din urmă arestat în luna mai în casa sa din Charente-Maritime. Poliția a confiscat atunci dosare de pornografie infantilă.

Și asta nu e tot: mai multe persoane au fost arestate, fiind suspectate că l-au ajutat pe Jacques Bouthier să facă presiuni asupra Aishei pentru a recupera înregistrarea video și a mușamaliza cazul.

Cu toate acestea, în urma unui examen medical care atestă deteriorarea stării de sănătate a lui Jacques Bouthier, judecătorii de instrucție au decis să îl elibereze sub control judiciar pe 20 martie 2023, după plata unei cauțiuni de 500.000 de euro, potrivit Le Parisien.

În pofida opoziției parchetului, camera de instrucție a Curții de Apel din Paris a confirmat eliberarea sa. Omul de afaceri va locui la o rudă în timp ce ancheta continuă.

Un "posibil început de proces de nebunie"

 

BFMTV explică faptul că eliberarea sa este legată de o expertiză medicală care ar fi stabilit că Jacques Bouthier prezenta un "posibil proces de demență" cu un "declin cognitiv suspect care necesită o evaluare neuropsihologică și o consultație de memorie".

Examinările au concluzionat, de asemenea, că starea sa generală de sănătate era în declin din cauza detenției sale, ceea ce face imposibilă continuarea încarcerării sale. BFMTV relatează că bărbatul de 76 de ani "urma să fie transferat la spital cât mai curând posibil"


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel