Contrabandă la alt nivel: Țigări, transportate cu parapanta din Ucraina, în România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Contrabandă la alt nivel Țigări, transportate cu parapanta din Ucraina, în România
Contrabandă la alt nivel Țigări, transportate cu parapanta din Ucraina, în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 8.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost trecute ilegal peste frontieră din Ucraina în România, cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni.

În data de 28 octombrie, în jurul orei 03.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat în zona de responsabilitate și observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil parapantă cu motor) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Dorneşti-Grăniceşti, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Grăniceşti, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, mai multe colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 93.600 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Marfă de contrabandă, de mii de lei, confiscată la frontiera cu Ucraina

 

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, la începutul lunii octombrie,  36.115 pachete cu ţigări, în valoare de 422.832 lei, marfă ce urma să fie transportată și comercializată pe piața neagra de desfacere din zonă. În data de 7 octombrie, la nivelul Sectorului Poliție Brodina, județul Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.20, polițiștii au identificat pe comunicaţia Nisipitu-Lupcina, un autoturism de teren marca Mitshubischi Shogun, fără plăcuţe de înmatriculare, abandonat, în interiorul căruia s-au observat mai multe colete  care conţineau  ţigări de contrabandă. Autoturismul şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.960  pachete cu țigări, de provenienţă  extracomunitară. Țigările în valoare de 163.332  lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  autoturismul de teren în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel