Consilierul prezidențial Sandra Pralong, apel către românii din Diaspora: "Nu așteptați o Românie perfectă, întoarceți-vă să construiți ceva!" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Sandra Pralong, consilier prezidențial pe probleme de Diaspora al lui Klaus Iohannis, a lansat un mesaj pentru românii din afara granițelor țării.

Sandra Pralong a plecat din România în timpul regimului comunist. S-a stabilit o perioadă în Statele Unite ale Americiii, după care a revenit în țară după revoluția din 1989. În SUA a ocupat funcția de director de comunicare al revistei Newsweek, cu sediul în New York.

Odată cu revenirea în țară, a ocupat succesiv funcția de consilier prezidențial, atât în timpul mandatului președintelui Emil Constantinescu, cât și în mandatele lui Klaus Iohannis. Actuala funcție din administrația prezidențială o ocupă din anul 2015. 

Sandra Pralong spune că este nevoie de contribuția românilor din afara țării pentru ca lucrurile să se schimbe în interior. Consilierul prezidențial, care a participat sâmbătă la discuțiile care au avut loc în cadrul Zilelor Românilor din Diaspora, spune că este nevoie de întoarcerea românilor acasă, indiferent de locul de muncă pe care-l au.

"Nu așteptați totuși până lucrurile sunt perfecte în România. Veniți și dați-vă concursul, priceperea și sufletul vostru să construiți ceva, pentru că nicăieri în lume, nicăieri, ce veți face nu are atâta impact cât ar avea în România. Nu ar atinge atâtea suflete, câte atingeți în România, indiferent de jobul pe care-l aveți. Deci gândiți-vă românește, că țara asta are nevoie de competența, de spiritul și inspirația voastră," a spus Sandra Pralong.

Aceasta a anunțat de altfel că este pentru ultima oară când va fi prezentă la festivalul dedicat românilor din Diaspora din partea autorităților, această urmând să părăsească funcția din administrația prezidențială odată cu încheierea mandatului președintelui Klaus Iohannis.

"Nu o să mai fiu pe scenă, o să fiu printre voi, de la următorul festival. Îmi închei misiunea mea de aici, voi continua dintre voi," a mai spus aceasta.

Sandra Pralong l-a reprezentat la discuții pe Klaus Iohannis și a acordat șefului Departamentului Românilor de Pretutindeni înaltul patronaj al președintelui pentru organizarea zilelor românilor din Diaspora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel