Consilierul Podolyak, avertisment dur: Dacă Ucraina nu rezistă, mâine Rusia va fi la porțile Chișinăului!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Podolyak, avertisment dur  Dacă Ucraina nu rezistă, mâine Rusia va fi la porțile Chișinăului!
Podolyak, avertisment dur Dacă Ucraina nu rezistă, mâine Rusia va fi la porțile Chișinăului!

Consilierul șefului Oficiului Prezidențial a subliniat că Ucraina va asigura securitatea strategică în regiune. Moldova ar putea însă deveni obiectul agresiunii Forțelor Armate Ruse. "Dacă Ucraina nu rezistă, atunci mâine Rusia va fi la porțile Chișinău", a anunțat Mikhail Podolyak, consilierul șefului Președinției, pe Twitter.

"Rusia încearcă să destabilizeze situația din Transnistria și face aluzii Moldovei să aștepte „musafiri". Vestea proastă este că dacă Ucraina nu rezistă, mâine inamicul ar putea fi la porțile Chișinăului", a spus Mihail Podolyak.

Totodată, oficialul a subliniat că vestea bună este că Ucraina va asigura securitate strategică în regiune. „Cu toate acestea, ar trebui să lucrăm ca o singură echipă”, a adăugat el, citat de UNIAN.

Nu rata si: Cod ROȘU de pericol TERORIST, la granița ROMÂNIEI. Panică în rândul populației, după ATACURILE din Tiraspol

Precizăm că luni și marți în regiunea separatistă s-au produs mai multe atacuri. Tiraspolul susține că de vină ar fi cetățeni ucraineni, iar administrația lui Zelenski afirmă că evenimentele ar fi organizate de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei. Mai mult, Serviciul de Spionaj al țării vecine a publicat luni un document care ar confirma că autoritățile autoproclamate din stânga Nistrului ar fi știut despre evenimentele de pe 25 și 26 aprilie și căutau adăposturi în care să amplaseze puncte de control a protecției civile.

 

Vedeți și: Tensiuni la granița României. Președintele Moldovei: ”Sunt forțe, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru crează riscuri” 

Inițial, Biroul de Reintegrare a calificat evenimentele drept „provocare”. După ședința Consiliului Suprem de Securitate, Maia Sandu a informat că cele întâmplate au legătură cu neînțelegerile produse în cercurile regimului  transnistrean.

Deși Chișinăul susține că nu blochează zona și este gata să discute despre soluționarea conflictului, Tiraspolul acuză autoritățile constituționale de lipsa comunicării, în contextul atacurilor produse luni și marți. Așa-numitul minister de Externe declară că Republica Moldova nu permite importul medicamentelor și produselor alimentare în regiune.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel