Conflict între Ungaria și Ucraina. Kievul îl convoacă pe ministrul ungar de externe, după comparația cu Afganistanul 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Ungaria și Ucraina nu par să se împace deloc. De această dată, premierul Viktor Orban este criticat pentru o comparație a Ucrainei cu Afganistanul, într-o discuție cu mai mulți jurnaliști. 

Ministerul de Externe ucrainean îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru a se plânge de remarcile "complet inacceptabile" ale premierului ungar Viktor Orban despre Ucraina, a anunţat Kievul vineri, relatează Reuters.

Anunţul marchează un nou punct de minim în relaţiile dintre cei doi vecini. Ungaria a criticat în mod repetat sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, afirmând că au eşuat în a slăbi Moscova în mod semnificativ, riscând să distrugă în acelaşi timp economia europeană.

Viktor Orban și declarația despre Ucraina



Purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko, a scris pe Facebook că Orban le-a spus jurnaliştilor că Ucraina este "ţara nimănui" şi a comparat-o cu Afganistanul.

"Astfel de declaraţii sunt complet inacceptabile. Budapesta continuă un curs deliberat îndreptat către distrugerea relaţiilor ungaro-ucrainene", a spus el.

"Ambasadorul ungar va fi convocat la MAE ucrainean pentru o discuţie francă. Ne rezervăm dreptul de a lua alte măsuri drept răspuns", a adăugat Nikolenko.

Orban a declarat vineri că Ungaria se va opune oricăror sancţiuni UE împotriva Rusiei care afectează sectorul energiei nucleare. Ungaria are o centrală nucleară construită de Rusia pe care intenţionează să o extindă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel