Condițiile de călătorie a românilor în Austria, modificate. Anunțul ambasadei României

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ambasada României în Austria anunță modificarea condițiilor de călătorie la intrarea în țară. Astfel, cetățenii români vor trebui să respectate mai multe condiții. 

 

 

Începând cu 19 mai a.c., pentru cetățenii români sunt valabile următoarele conditii:

- aceștia pot călători în Austria fără a mai fi obligați să intre în carantină dacă pot proba că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul Austriei sau al unuia dintre statele din Anexa A;

- la intrarea în Austria trebuie să prezinte un certificat de vaccinare (cu ser autorizat, nu mai vechi de 9 luni) sau un test Covid negativ sau un certificat medical care să ateste recuperarea după infectarea cu virusul (nu mai vechi de 6 luni) împreună cu dovada prezenței anticorpilor;

- testele pot fi de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitate să nu depășească 48 de ore de la data prelevării probelor);

- intrarea din motive imprevizibile, care nu suportă amânare, care sunt motivate prin situații speciale/urgente familiale, cum ar fi în special boli grave, decese, înmormântări, nașteri și îngrijirea persoanelor care au nevoie de sprijin în caz de urgență, este posibilă pe baza unui certificat medical sau a unui certificat de vaccinare sau a unui certificat de recuperare sau a unui rezultat negativ al testului Covid.

Dacă nu poate fi prezentată nicio dovadă, un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2 trebuie efectuat imediat, cel puțin în termen de 24 de ore de la intrare. Costurile pentru testare sunt suportate din bugetul personal. Rezultatul testului negativ trebuie prezentat la control;

- pentru copiii până la vârsta de zece ani, aceleași cerințe legale se aplică la intrare ca și pentru adultul sub supravegherea căruia se deplasează minorii, cu excepția obligației de testare. În cazul în care carantina adultului sub a cărui supraveghere călătoresc copiii se consideră că s-a încheiat, carantina copiilor se consideră, de asemenea, încheiată.

Persoanele care nu sunt în măsură să prezinte dovezile amintite, vor fi obligate să efectueze un test Covid în decursul a 24 de ore după intrarea în Austria.

Se menține, în continuare, pentru toate categoriile de persoane, obligativitatea înregistrării online cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei (Pre-Travel-Clearance)

Anexa A: Andorra, Australia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franţa, Liechtenstein, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia, Coreea de Sud, Ungaria și Vatican.

Dacă vrei să afli primul cele mai importante știri din Diaspora, te așteptăm în grupul de WhatsApp.
Acesta poate fi accesat aici: https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel