Condiții de călătorie în Italia. Regulile care trebuie urmate de românii care vor să călătorească în peninsulă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Italia se află în stare de urgență până la data de 31 martie 2022. Astfel că, persoanele care vor călători din România trebuie să respecte reguli specifice emise de Ministerul Sănătății italian. Pentru siguranța împotriva infectării cu virusul COVID-19, se vor prezenta mai multe acte conform anunțului postat de Consulatul General al României la Torino.

Persoanele care se vor deplasa din România în Italia trebuie să respecte următoarea ordonanță emisă de Ministerul Sănătății italin. Perioada în care se vor aplica măsurile de mai jos va începe pe 1 februarie și va dura până pe 15 martie 2022.

De asemenea, conform Ministerului Afacerilor Externe, documentele vor fi redactate într-o limbă de circulație internațională precum, italiană, engleză, franceză sau spaniolă. Acestea vor fi verificate potrivit reglementărilor emise de autoritățile italiene, de către transportatori sau persoanele desemnate, la momentul îmbarcării pasagerilor în mijloacele de transport.

 

Ce documente trebuie prezentate pentru deplasarea România-Italia

 

Consulatul General al Romaniei la Torino a postat vineri, 4 februarie regulile impuse de minister pentru deplasările din România în Italia. Astfel, persoanele care se află pe teritoriul României de cel puțin 14 zile și călătoresc în Italia vor respecta actul normativ și vor prezenta conform explicațiilor de mai sus următoarele documente:

- formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu) în format digital (prin vizualizarea acestuia pe dispozitivul mobil) sau tipărit;

- certificatul verde COVID-19 care atestă una din situațiile următoare:

a) vaccinarea anti-SARS-CoV-2, cu certificarea finalizării schemei de vaccinare de cel puțin 14 zile;

b) vindecarea de COVID-19, cu încetarea perioadei de izolare prescrisă în urma infecției;

c) efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte

 

Ce se întâmplă cu persoanele care nu prezintă certficatul verde COVID-19

 

Românii care nu se regăsesc în niciuna dintre cele 3 situații indicate la litera b. de mai sus, au obligația de a respecta măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile. Adresa este indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu

De asemenea, trebuie să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel