Comisia Europeană lansează trei proceduri de SANCȚIONARE a României

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

România este din nou pusă la colţ de Uniunea Europeană pentru incapacitatea Guvernului de la Bucureşti. Comisia Europeană a lansat trei proceduri de infringement pentru nerespectarea angajamentelor asumate pentru combaterea poluării, informează B1 TV. Tot acest dezastru este păstorit de protejata lui Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

„Incompetența Guvernului PSD-ALDE nu mai este un secret pentru nimeni. Însă, parcă mai mult decât alții, oamenii sustinuți de Călin Popescu Tăriceanu, care acum se visează președinte, au făcut și mai mult de râs guvernul de la București. Este suficient să ne gândim la cazul nefericit al lui Teodor Meleșcanu, la Externe, sau la Tudorel Toader, de la Justiție.

Nu trebuie uitată însă Grațiela Gavrilescu, cea care își continuă activitatea în Guvern. E drept însă, fără prea multă graţie... fapt scos în evidență și de instituțiiile europene. Comisia Europeană a lansat trei proceduri de sancționare în legătură cu incapacitatea Guvernului României de a-și respecta angajamentele asumate pentru combaterea poluării.

Prima procedura de infrigement se referă la incapacitatea de monitorizare a calității aerului, reprezentanții Comisiei Europene calificând această situație drept un "eșec sistemic".

Deficiențele în transpunerea Directivei 2004/107/CE și Directivei 2008/50/CE constituie "o nerespectare sistemică a obligațiilor de monitorizare a poluării atmosferice", se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Al doilea cartonaș roșu pentru Grațiela Gavrilescu vizează nerespectarea normelor UE privind autorizațiile acordate instalațiilor care funcționează în temeiul Directivei privind emisiile industriale.

Astfel, Comisia transmite că în urma unor plângeri venite de la cetățeni și din partea unor ONG-uri, s-a constatat că mai multe instalații, inclusiv unele de ardere și o fermă mare de creștere a porcilor, nu au autorizații care să stabilească condiții de funcționare în conformitate cu legislația UE.

În fine, al treilea avertisment vizează neîndeplinirea obligației de a notifica măsurile naționale privind sancțiunile pentru încălcarea normelor UE privind gazele fluorurate cu efect de seră. Aceste gaze sunt rezultate din activitățile umane și au un efect puternic de încălzire globală.

În loc să facă ceva, Grațiela Gavrilescu dă comunicate în care ne anunță că totul este bine”, arată B1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel