Comisia Europeană a dat în judecată România pentru că nu a pus în aplicare normele în materie de combatere a spălării banilor

StiriDiaspora Team / 20 mar 2019, 12:34 Salveaza PDF Comentarii

Comisia Europeană a dat în judecată România pentru că nu a pus în aplicare normele în materie de combatere a spălării banilor! Comisia a trimis România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de-a patra directivă privind combaterea spălării banilor, se arată într-un comunicat al Comisiei, scrie g4media.ro.

„Spălarea banilor și finanțarea terorismului au consecințe asupra întregii Uniuni Europene. Nu putem lăsa nicio țară din UE să devină veriga slabă. Banii spălați într-o țară pot fi – și adesea chiar sunt – folosiți pentru a comite infracțiuni în altă țară. Din acest motiv, cerem ca toate statele membre să ia măsurile necesare pentru a combate spălarea banilor, epuizând astfel fondurile utilizate pentru activități infracționale și teroriste. Vom continua să monitorizăm foarte îndeaproape și în mod prioritar punerea în aplicare a acestor norme de către statele membre”, a declarat Věra Jourová, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen.

Comisia Europeană explică faptul că termenul pentru transpunerea de către statele membre în legislațiile lor naționale a celei de A patra directive privind combaterea spălării banilor a fost 26 iunie 2017.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxtent1
YesMy