Combină suc de lămâie cu o linguriță de miere și aplică pe ten. Remediul minune, care te scapă de petele pigmentare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Combină suc de lămâie cu o linguriță de miere și aplică pe ten. Remediul minune, care te scapă de petele pigmentare
Combină suc de lămâie cu o linguriță de miere și aplică pe ten. Remediul minune, care te scapă de petele pigmentare

Mai multe femei se confruntă cu una dintre cele mai frecvente probleme de piele: petele pigmentare. Fie că apar pe mâni sau pe față, acestea nu arată bine și  ne fac să ne simțim complexate. Petele pigmentare sunt niște puncte mai închise la culoare, care apar pe față, mâini, brațe, gât și piept sau pe alte părți ale corpului. Spre deosebire de pistrui, petele pigmentare au dimensiuni mai mari.

 

Pe măsură ce pielea îmbătrânește, numărul celulelor care produc melanină scade, iar cele care rămân își măresc volumul. Prin urmare, distribuția lor este mai concentrată în anumite zone. Aceste schimbări fiziologice explică de ce persoanele peste 40 de ani au mai multe pete pigmentare. De asemenea, petele pigmentare apar și din cauza hormonilor. Hiperpigmentarea produsă de hormoni este cunoscută ca melasma și e întâlnită mai ales la femei, pentru că apare atunci când hormonii sexuali feminini, estrogenul și progesteronul, stimulează producția în exces de melanină, când pielea e expusă la soare.

Cititi și: Masca de față cu cartofi face minuni. Secretul rusoaicelor pentru un ten luminos și lipsit de cearcăne

 

Pentru început trebuie să mergi la medicul dermatolog, care va recomanda un plan de tratament.  Alte tratamente sunt peelingul chimic și terapia cu laser sau cu IPL. Dacă și tu te confrunți cu petele pigmentare, există și remedii naturiste care îți pot veni în ajutor.  Ele necesită însă multă răbdare, întrucât un astfel de tratament naturist poate dura chiar luni de zile. 

Sucul de lămâie  - Combină sucul cu o linguriță de miere sau diluează-l cu apă. Aplică acest tratament de două ori pe zi pe ten, timp de mai multe săptămâni.


Oțetul de mere  ar trebui amestecat în părți egale cu apă și aplicat în zonele afectate. Nu trebuie lăsat mai mult de 2, 3 minute, iar întregul procedeu e indicat de două ori pe zi, potrivit Healthline.

 

Vezi si: Folosește oțet. Pentru mai multă catifelare, adaugă bicarbonat de sodiu: Secretul prosoapelor mereu curate, dezvăluit

 

Iaurtul, combinat cu suc de lămâie verde îți sare în ajutor

 

Poți aplica gelul cu aloe vera în zonele hiperpigmentate înaintea somnului, iar dimineața trebuie să speli zona.  

După ce ai lăsat pliculețul de ceai verde, timp de trei-cinci minute în apa fiartă, e necesar să îl lași la răcit. Aplică apoi ceaiul pe petele pigmentare. Repetă procesul de două ori pe zi.

 

Consulta și: Amestecă un gălbenuș de ou cu drojdie și un ingredient secret. Masca te ajută să ai un ten de bebeluș, iar ridurile se vor estompa rapid

Amestecă iaurt cu suc de lămâie verde. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 20 de minute, apoi clptește. Iaurtul ar putea albi pielea.

 

Sfaturile medicilor pentru combaterea petelor pigmentare

 

Se știe că întotdeauna e mai simplu să previi apariția unei probleme, decât să o rezolvi. Specialiștii recomandă o serie de sfaturi care ne pot ajuta să preîntâmpinăm apariția petelor pigmentare.

Nu te expune la soare în intervalul orelor 11-17, mai ales în zilele de vară când radiațiile ultraviolete sunt puternice. În cazul în care vrei să stai la soare, folosește cremă cu factor de protecție solară de cel puțin 30.

Curăță-ți regulat fața și ai grijă să fii hidratată (e important atât hidratarea externă, cu ajutorul cremelor hidratante, cât mai ales, hidratarea internă, să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi.), scrie poise.ro.

Folosește produse cosmetice de calitate, de dorit, fără parfum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel