Colomba cu scorțișoară și migdale. Rețeta cozonacului tradițional italian de Paște. Trucul cofetarilor pentru un aluat pufos și aromat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Colomba cu scortisoara si migdale
Colomba cu scortisoara si migdale

Colomba cu migdale și scorțișoară este o variantă parfumată și simplă a cozonacului clasic de Paste. Pentru a fi pufos și aerat, aluatul trebuie pus la dospit. Mirosul de scorțișoară și portocală este întotdeauna o combinație mult apreciată, dar îl puteți îmbogăți și cu coajă de vanilie și lămâie pentru a avea o aromă mai completă. Dacă vă plac fructele confiate, le puteți adăuga în compoziție, înainte de prima dospire. După ce ați soos aluatul din mixer, adpugați în el fructele confiate, rulați-l și lăsați-l să crească.

Colomba cu scorțișoară și migdale. Rețeta cozonacului tradițional italian de Paște. Trucul cofetarilor pentru un aluat pufos și aromat. Ingrediente pentru 8 porții

 500 grame de făină 

120 grame de zahăr 

100 grame de zahăr pudră

4 grame de praf de copt

10 grame de sare

180 grame de unt

80 ml de lapte

3 ouă

20 ml de rom

2 linguri de miere

40 grame de migdale  întregi 

coaja de portocală  

2 linguri de scorțișoară

 

Colomba cu scorțișoară și migdale. Rețeta cozonacului tradițional italian de Paște. Trucul cofetarilor pentru un aluat pufos și aromat. Preparare

 

Într-un castron mic, amestecați mierea, romul, scorțișoara măcinată și coaja de portocală, acoperiți-le și lăsați-le ca aromele să se întrepătrundă. Cernem făina în coșul mixerului, împreună cu praful de copt, zahărul și laptele. Mixați până obțineți un amestec nisipos. Adăugați amestecul de mieri, rom, scorțișoară și portocală,continuând să mixați. 

Ar putea să vă placă și: Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune

Ouăle se încorporează pe rând, mixând compoziția până când aluatul nu se lipește de tel. În acest moment, începeți să adăugați untul la temperatura camerei. Frământați aluatul mărind viteza până când amestecul devine  ferm și strălucitor. Scoateți aluatul pe suprafața de lucru și formați o bilă de aluat, pe care o puneți într-un recipient. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să crească într-un loc cald cel puțin 3 ore, până când își va tripla volumul. Când aluatul începe să crească, mutați vasul din locul cald la frigider, astfel încât aluatul să se maturizeze. Lăsați-l cel puțin 8 ore.

Încercați și: Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit   

Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei. Împărțiți-l în două părți, una puțin mai mare decât cealaltă și așezați-le în forma specială pentru acest tip de cozonac. Acoperiți, din nou, aluatul cu folie de plastic și lăsați-l să crească până va ajunge la marginea formei de copt. Între timp, faceți glazura: dizolvați zahărul pudră cu puțină apă.   

Vedeți și. Tort cu mălai și portocale. Rețeta gândită de un bucătar celebru, la îndemâna oricui: O explozie de gust și arome

Odată ce aluatul a crescut, acoperiți întreaga suprafață cu glazura, distribuiți migdalele întregi și zahărul granulat. Cozonacul se coace în cuptorul fierbinte la 180C, aproximativ 50 de minute. Cozonacul este gata când trece testul scobitorii. Lăsați cozonacul Colomba să se răcească cel puțin 3 ore înainte de a-l tăia. Poftă bună! 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel