Colaborare între La Rioja și Buzău, în domeniile agricultură și turism

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Președintele Guvernului La Rioja - Spania, José Ignacio Ceniceros, a început o colaborare cu Consiliul Județean Buzău în domenii ca agricultura, turismul și sportul. 

Potrivit reprezentantului regional, într-o declarație dată agenției EFE, José Ignacio Ceniceros s-a întâlnit săptămâna trecută cu o delegație română din regiunea Buzău, condusă de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și consulul general al României pentru Țara Bascilor, Navarra, La Rioja, Principatul Asturias, Cantabria și Galicia, Marian Popescu.

În cadrul ședinței comune, oficialul spaniol a reamintit că în luna martie a semnat un acord cu președintele Consiliului Județean Buzău pentru promovarea relațiilor interregionale și a cooperării transfrontaliere între cele două regiuni. Cât privește colaborarea în domeniul agricol, vizita delegației române a început la Institutul de Științe ale Viței și Viței. 

La întâlnirea comună, J.I. Ceniceros a reamintit că în La Rioja trăiesc peste 11.100 de români, care sunt pe deplin integrați, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere al muncii, care contribuie la dezvoltarea și bunăstarea comunității. 

Printre obiectivele ale acordului de voințe semnate în martie se numără promovarea participării comune la proiecte și programe cofinanțate de Uniunea Europeană în domenii ca agricultura, mediul, tineretul sau educația. S-a inclus promovarea colaborării economice între ambele regiuni, furnizarea de informații și sprijin întreprinderilor mici și mijlocii ca factor de dezvoltare și dezvoltare, precum și organizarea și primirea de misiuni corporative sau instituționale care promovează schimburile în diferite domenii. 

În ceea ce privește relația comercială, România nu a fost, în mod tradițional, una dintre destinațiile prioritare pentru exporturile din zona La Rioja, dar în 2016 a existat un punct de cotitură, cu o creștere a vânzărilor de aproximativ 300% față de anii anteriori. Această creștere, în principal datorită vânzării componentelor industriei aeronautice, a plasat România printre cele 15 țări de frunte pentru exportul de la La Rioja. 

Vânzările din La Rioja în România au reprezentat 1,65% din total în 2017, iar balanța comercială dintre La Rioja și România este stabilită cu o rată de acoperire favorabilă pentru La Rioja care depășește 300%.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel