Codurile Penale, la vot. SCANDAL în Parlament: „E absolut JALNIC”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Proiectul de modificare a Codurilor Penale, aprobat de comisia specială condusă de Florin Iordache, a ajuns astăzi la vot în Camera Deputaților, for decizional.

Președintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nu este prezent la dezbatere și la vot.

Raluca Turcan (PNL): „Sunteți chemați să dați un vot de o gravitate excepțională. Se reduc termenele de prescripție a răspunderii penale. Sunt favorizate persoane foarte influente acuzate de corupție și infractori periculoși. Ordonanțe de urgență cu dedicație pentru infractori va fi posibil să fie adoptată. Mită și cumpărarea de influență au fost dezincriminate parțial, a fost dezincriminată total infracțiunea de neglijență în serviciu. Nici una dintre aceste modificări nu are legătură cu oamenii cinstiți din această țară și cu problemele reale ale românilor, nici cu deciziile CCR, care sunt folosite că pretext pentru favorizarea infractorilor prin legea pe care astăzi trebuie să o votați. Astăzi transmiteți și un mesaj usturător pentru Comisia de la Veneția, căreia îi spuneți că nu va pasă”.

Stelian Ion (USR): „De la PSD-ALDE nu mai așteptăm nicio schimbare de vot, iau măsuri numai în favoarea infractorilor. Avem așteptări de la colegii din UDMR, știu că sunt în favoarea infractorilor, va rugăm să nu fiți complici și să nu votați aceste modificări, așa cum ați făcut corect și anul trecut. Le solicit colegilor de la minorități să nu voteze! Aceste modificări constituie un atac la statul de drept, oamenii nu v-au votat să susțineți infractorii în Parlamentul României. Nu fiți părtași la aceste abominabile modificări legislative care sunt doar în favoarea infractorilor!”

Marius Pașcan (PMP): „PMP nu va vota acest proiect care nu are legătură cu problemele reale ale României. Nu vă preocupă aceste probleme, e absolut jalnic!”

Eugen Nicolicea (PSD): „Legea va fi în acord cu CCR. Acest proiect a fost avizat, practic, pozitiv de CCR. E un caz care nu mai poate să fie criticat nici de cei mai rău voitori din exterior. Se încearcă criticarea de cei care nici măcar n-au habar ce modificări se fac și vor să ne dea nouă lecții”.

Stelian Ion (USR): „Lupta împotriva corupției trebuie întărită, pentru că altfel, fiecare dintre dvs puteți avea de suferit. Știu baroni locali care au avut probleme de sănătate și nu au avut unde să se ducă la spital din cauza corupției. Familiile dvs pot fi victime ale unor ticăloșii, infractorii nu aleg victimele pe stradă”

Florin Iordache spune că abuzul în serviciu nu face obiectul modificărilor. „Abuzul în serviciu în formă calificată este dezincriminat dacă veți vota articolul de lege în formă de azi", îl contrazice Ioan Cupșa (PNL).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel