COD ROSU  Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba, până la miezul nopţii

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba.

Până la miezul nopţii, Codul roşu vizează râurile din bazinele hidrografice: Someşul Cald - bazinul situat în amonte de Acumularea Fântânele (judeţele: Bihor şi Cluj), Drăgan - bazinul situat în amonte de Acumularea Drăgan şi afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Drăgan, Săcuieu, Călata - afluenţi ai râului Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor) şi Arieş - bazinul situat în amonte de staţia hidrometrică Câmpeni (judeţul Alba).

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce în bazinele avertizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de pericol.

"Menţionăm că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 01.12.2023, ora 15:00 - 01.12.2023, ora 20:00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Săcuieu şi Arieş - bazinul situat în amonte de staţia hidrometrică Scărişoara. În acest context, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local, cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii", precizează INHGA, într-o informare de presă remisă AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel