Coaste de miel cu usturoi și plăcintă cu cartofi, friptura magică pentru masa de Paște. Preparatul minunat gata în cinci pași simpli

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Coaste de miel cu usturoi și plăcintă cu cartofi, friptura magică pentru masa de Paște. Preparatul minunat gata în cinci pași simpli
Coaste de miel cu usturoi și plăcintă cu cartofi, friptura magică pentru masa de Paște. Preparatul minunat gata în cinci pași simpli

Carnea de miel este vedeta Sărbătorilor de Paşte. Astăzi vă propunem o rețetă de coaste de miel însoțită de o delicioasă plăcintă cu cartofi. 

Coaste de miel cu usturoi și plăcintă cu cartofi este un preparat simplu, gata în cinci pași.

Citește și Szarlotka, plăcinta poloneză cu mere. Acest desert fabulos îi va cuceri și pe cei mai pretențioși

Ingrediente:

1 kg coaste de miel

200 de mililitri de bulion

4 căței de usturoi

200 de mililitri de vin roșu

20 de grame de miere

1 lingură de făină de porumb

20 de grame de unt

frunze de salată

Rozmarin

cimbru

piper negru

Sare

ulei de masline

 

Vezi și: Sarmale de post cu dovlecei, în foi de viță: Rețeta care va parfuma bucătăria cu miros de primăvară

 

Pentru plăcinta cu cartofi

4 cartofi

100 de grame de ardei

100 de grame de brânză parmezan

 

Coaste de miel cu usturoi și plăcintă cu cartofi - Mod de preparare

 

Pasul 1

Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri. Acoperiți o tavă dreptunghiulară cu hârtie pergament și puneți un strat de cartofi. Adăugați un strat de parmezan ras și adăugați un alt strat de cartofi. Repetați până când se utilizează jumătate din cartofi și brânză.

Pasul 2

Puneți un strat de ardei în mijloc. Finalizați restul de cartofi și parmezan prin stratificare deasupra. Coaceți 60 de minute la 180 °. Scoateți și lăsați să se răcească cu o greutate deasupra. Dacă doriți să tăiați porții perfecte lăsați să se răcească în frigider până a doua zi.

Pasul 3

Turnați bulionul într-o oală, cu cățeii de usturoi curățați și amestecați bine. Se adaugă vinul, mierea și se reduce la jumătate. Condimentați cu sare și îngroșați cu făina de porumb diluată în puțină apă. Se strecoară sosul, se adaugă untul, se amestecă ușor și se pune deoparte fierbinte.

Pasul 4

Îndepărtați partea dură a pielii care se află peste coaste. Faceți o tăietură lungă pe interiorul osului pentru a rupe pelicula subțire care acoperă oasele. Separați capetele oaselor cu mâinile și trageți până când oasele sunt curate.

Pasul 5

Condimentați carnea, ungeți cu ulei și coaceți-o cu ierburile aromate la 180 ° timp de 30 de minute. Scoateți din cuptor, lăsați să se odihnească și serviți coastele cu sosul de usturoi, însoțit de salată și plăcinta de cartofi.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel