Dragoş Pîslaru: Coaliţia vrea să dea demnitarilor banii pensionarilor şi refuză ajustarea pensiilor cu inflaţia

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Coaliţia vrea să dea demnitarilor banii pensionarilor şi refuză ajustarea pensiilor cu inflaţia
Coaliţia vrea să dea demnitarilor banii pensionarilor şi refuză ajustarea pensiilor cu inflaţia

Coaliţia de guvernare vrea să dea demnitarilor banii pensionarilor şi refuză ajustarea pensiilor cu inflaţia din 2022, a afirmat, miercuri, europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER.

"PSD-PNL-UDMR îşi bat joc de pensionari luându-le banii necesari pentru a face faţă scumpirilor şi încearcă să îi dea propriilor demnitari prin creşteri salariale. Guvernul taie din valoarea reală a pensiilor, înainte de o iarnă foarte grea, lăsând oamenii să se descurce singuri, fără niciun suport real din partea guvernanţilor.

Guvernul refuză să indexeze pensiile cu inflaţia din 2022. Motivaţia potrivit căreia media inflaţiei pe 2022 nu este oficială înainte de sfârşitul anului este cel puţin ridicolă", a declarat Pîslaru, potrivit unui comunicat de presă.

 

Pîslaru susţine indexarea imediată a pensiilor cu 15%

 

El a subliniat că Reper susţine indexarea imediată a pensiilor cu 15% pentru a nu pierde din valoarea reală a acestora chiar înainte de o iarnă grea.

Europarlamentarul a adăugat că Reper consideră că protecţia minimală şi automată a veniturilor celor aflaţi în vulnerabilitat e este un principiu minim de echitate socială pentru a permite accesul la o viaţă independentă şi a nu rămâne captivi ai populismului politic.

"Ce doresc să facă actualii guvernanţi este ca banii pentru pensionari să fie folosiţi pentru creşterea salariilor demnitarilor, iar asta este, de fapt, nesimţire şi batjocură", a încheiat el conform Agerpres.

Vezi și

Comisia Europeană solicită statelor membre modernizarea sistemelor de venit minim, pentru combaterea sărăciei şi promovarea ocupării forţei de muncă

 

Comisia Europeană a invitat miercuri statele membre să îşi modernizeze sistemele de venit minim, ca parte a angajamentului constant de a reduce sărăcia şi excluziunea socială în Europa.

Propunerea de recomandare a Consiliului privind un venit minim adecvat care să asigure incluziunea activă prezintă modalităţile prin care statele membre îşi pot moderniza sistemele de venit minim pentru a le face mai eficace, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să iasă din sărăcie, promovând în acelaşi timp integrarea pe piaţa muncii a persoanelor care pot lucra.

Continuă știrea aici...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel