Coadă la Sf. Parascheva, în pandemie. Ce spun românii care au mers la Iaşi, în pofida interdicţiilor (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Adevărul
Sursa foto: captură video Adevărul

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi delimitată, în premieră în acest an, astfel încât pelerinii nu vor avea acces şi nu o vor putea atinge. Acest lucru nu a fost respectat în primele zile ale lunii, când şi-au făcut apariţia primii pelerini, care au atins şi pupat racla cu moaştele sfinte.

Măsuri fără precedent la pelerinajul organizat anul acesta cu ocazia Sf. Cuvioase Parascheva. Autorităţile centrale şi locale au luat decizii radicale cu privire la desfăşurarea sărbătorii religioase din acest an, însă aceste decizii au fost luate la câteva zile după ce primii pelerinii se aşezaseră deja la coadă.

Anul acesta, potrivit autorităţilor centrale, la racla cu moaştele sfinte se pot închina doar ieşenii care au reşedinţa sau domiciliul în municipiul Iaşi, fiindu-le verificate buletinele în momentul în care vor să se aşeze la coadă, decizia a fost luată luni seară, 5 octombrie, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).  

Mai mult decât atât, pentru prima dată în ultimii mai bine de 30 de ani, sunt şanse ca racla cu moaştele sfinte să nu fie scoasă din Catedrala Mitropolitană decât dacă se face o aglomeraţie foarte mare de persoane, care să nu poată fi gestionată de circuitele din curtea Mitropoliei.   

O premieră este faptul că racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi delimitată, astfel încât pelerinii nu vor avea acces şi nu o vor putea atinge, lucru care nu s-a respectat în primele zile din octombrie, atunci când şi-au făcut apariţia primii pelerini.   

Până miercuri, 7 octombrie, pe la racla cu moaştele sfinte au trecut deja sute de pelerini, mulţi nu aveau domiciliul în Iaşi.   

De exemplu, marţi, 6 octombrie, la coada de pelerini se afla un grup de 9 persoane din Galaţi, veniseră la Iaşi cu trenul, potrivit Adevărul.

 

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel