Cluj: Familia unui copil de 8 ani i-a donat organele. Ficatul a ajuns în Germania

Narcis Popa |
Data publicării:

Un copil de 8 ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost implicat într-un accident în județul Cluj, a salvat alte trei vieți. Familia acestuia a fost de acord cu donarea de organe, astfel încât rinichii au fost tranplantați unor copii la Cluj, iar ficatul va ajunge la un alt copil, în Germania.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, organele au fost recoltate sub coordonarea unei echipe de medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj.

Copilul de opt ani era în moarte cerebrală, după ce la sfârșitul anului trecut a fost implicat într-un accident de circulație.

Rinichii recoltați au fost transplantați unor copii de 9 și 12 ani, la Cluj, iar ficatul va ajunge la un alt copil în Germania.

„Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani și de 12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel