Clotilde Armand, acuzată de PNL că a avut "abateri" de 50 milioane de lei

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

PNL Sector 1 acuză primăria condusă de Clotilde Armand este acuzată că a comis abateri de 50 de milioane de lei în achizițiile publice desfășurate. 

„PNL Sector 1 publică, în premieră raportul complet al controlului Curţii de Conturi. (…) Doar în 2021 au fost constatate abateri de la legalitate ce însumează aproape 50 milioane lei în achiziţiile şi plăţile derulate de Primăria Sectorului 1. Efectuare de plăţi nelegale, achiziţii derulate pe repede înainte de echipa din cabinetul primarului, fără implicarea direcţiilor specializate şi fără respectarea procedurilor legale. Acestea sunt concluziile unui raport pe care Armand l-a vrut ascuns cu orice preţ”, transmite PNL Sector 1. 

PNL Sector 1 informează că va cere un audit extern extins.

„Ca urmare a acestei misiuni de control, Sectorul 1 a fost amendat de către Curtea de Conturi a României cu suma de 30.000 lei. Având în vedere contravenţiile constatate de Curte, coroborate cu suspiciunile rezonabile că încălcarea legii este o practică şi la nivelul structurilor subordonate, consilierii PNL vor solicita un audit extern extins, printr-un proiect de HCL. Totodată, solicităm public sesizarea organelor de anchetă penală şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de jefuirea banului public al cetăţenilor sectorului”, se arată în comunicat.

Reacția lui Clotilde Armand



Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 nu există presupuse ''ilegalităţi'' şi niciun prejudiciu, iar Curtea de Conturi a dispus mai multe măsuri şi a făcut recomandări care urmează să fie duse la îndeplinire, susțin aceștia. 

"În spiritul transparenţei şi pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Sectorului 1 a publicat integral, pe site-ul instituţiei, decizia Curţii de Conturi, pe 11 august", se arată în comunicat.

"PNL escaladează politic un non-subiect pentru a distrage atenţia de la criza energetică la Sectorul 1, liberalii au respins în mod repetat programul Termoficare de la soare, de la scandalul banilor daţi de la subvenţia de stat către televiziuni şi site-uri de casă şi de la împrumutul de 300 milioane euro acordat firmei Blue Air", a declarat primarul Clotilde Armand.

PNL Sector 1 susţine că primarul Clotilde Armand a comis "abateri" de aproape 50 milioane de lei în achiziţiile şi plăţile derulate de autoritatea locală anul trecut, motiv pentru care liberalii solicită sesizarea organelor de anchetă penală şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

"PNL Sector 1 publică, în premier゠raportul complet al controlului Curţii de Conturi. (...) Doar în 2021 au fost constatate abateri de la legalitate ce însumează aproape 50 milioane lei în achiziţiile şi plăţile derulate de Primăria Sectorului 1. Efectuare de plăţi nelegale, achiziţii derulate pe repede înainte de echipa din cabinetul primarului, fără implicarea direcţiilor specializate şi fără respectarea procedurilor legale. Acestea sunt concluziile unui raport pe care Armand l-a vrut ascuns cu orice preţ", a transmis organizaţia liberală, printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel