Clopoțelul sună în școli care arată ca un șantier

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Anul şcolar pentru mulţi copii din ţară începe în alte clădiri decât şcoala lor, din cauza lucrărilor neterminate. Alţii găsesc şantiere, praf şi dezordine.

În Alba Iulia, peste 650 de elevi dela Liceul Economic Dionisie Pop Marţian vor face cursurile în altă şcoală, până în luna aprilie 2021, deoarece unitatea lor de învăţământ se află în plin proces de renovare.

Modernizarea Liceului Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia a început în primăvara acestui an şi tot atunci cei peste 650 de elevi au fost relocaţi în clădirea Şcolii Generale nr.9 din oraş deoarece lucrările de construcţie prevăzute în proiect nu permit ca imobilul să fie utilizat pentru cursuri, nici măcar parţial.

Stadiul fizic realizat este de 30%. Contractul de lucrări încheiat cu constructorul este de 4,7 milioane de lei, fără TVA, iar potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, din valoarea totală contractată prin PNDL, Guvernul a rambursat 34%, iar în prezent există sume solicitate şi neîncasate de 337.000 de lei.

„Se vor reamenaja spaţiile interioare pe parte de arhitectură şi instalaţii prin aducerea la standardele actuale de învăţământ şi siguranţă în exploatare. La exterior clădirea se va anvelopa cu sistem termoizolant. Se va realiza etajarea clădirii pe suprafaţă de 657 mp. Durata proiectului este de 26,5 luni, respectiv aprilie 2021, dar pentru a nu afecta major anul şcolar 2020-2021 se va încerca finalizarea lucrărilor până în decembrie 2020”, a declarat Paul Voicu, viceprimar cu atribuţii de primar al oraşului Alba Iulia.

Unitatea şcolară a fost înfiinţată în anul 1974 şi a purtat numele de Liceul Economic Alba Iulia. A avut profilul comerţ şi alimentaţie publică, ulterior adăugându–se profilul finanţe contabilitate, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel