Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval. Rețeta cu care nu vei da greș niciodată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Clatite pufoase cu sunca si cascaval
Clatite pufoase cu sunca si cascaval

Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval. Când ai musafiri neașteptați și nu ai timp să faci o  masă rapidă, ieftină și pe gustul tuturor, vă propunem această rețetă. Este perfectă și pentru momentele în care nu ai inspirație, dar trebuie să pui ceva delicios pe masă.

 

 

 

Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval. Ingrediente:

200 g făină

2 ouă

150 ml lapte

100 ml apă minerală

2 linguri de unt topit

1 vârf de linguriță de sare

8 felii de șuncă

8 felii de cașcaval afumat

 

Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval, mod de preparare

 

Ca și pentru clătitele obișnuite, se combină ingredientele pentru aluat. Fiecare clătită se prăjește cam 2 minute pe fiecare parte, în untul topit.

Când sunt toate gata, pune câte o felie de șuncă și una de cașcaval în fiecare clătită, rulează-le și mai prăjește-le ușor pe toate. Aopi, taie fiecare clătită pe jumătate și servește-le fierbinți. Se pot servi cu smântână. Poftă bună. 

 

citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite rapide din doar două ingrediente. Rețeta celui mai ușor și rapid desert

 

Clătite rapide din doar două ingrediente. Ingrediente: 1 banană bine coaptă și 3 ouă. Pentru umplutură aveți nevoie de dulceață, gem, smântână, miere. Bate albușurile spumă tare. Separat, într-un bol, mixează bine banana pasată cu gălbenușurile. Amesteca apoi cele două compoziții foarte bine. Într-o tigaie, la foc mediu, toarnă pe rând câte o clătită. Când începe să se rumenească întoarce-o pe cealaltă parte. Din acest amestec îți vor ieși 3-4 clătite, în funcție de cât de mare este tigaia.  Clătitele pot fi servite cu gem, dulceață, smântână sau miere. Poftă bună.

 

citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite nemțești. Rețeta unui desert gata într-un sfert de oră

 

Clătite nemțești. Ingrediente: 2 ouă, 2 linguri zahăr, 3 linguri făină, 3/4 cana laptePune ingredientele într-un blender și procesează până când obții aluatul necesar. Încinge o tigaie cu puțin ulei, apoi toarnă un sfert de cană de compoziție în tigaie și răsucește-o până clătita capătă o forma rotundă.

Așteaptă să se întărească, apoi întoarce pe partea cealaltă. Clătitele nemțești se servesc cu fructe de pădure proaspete, cu frișcă, sirop sau alte ingrediente specifice clătitelor. Poți încerca un sos de ciocolată, fructe obișnuite sau exotice. Poftă bună. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel