Clătite pufoase cu banane și nutella. Trucul simplu pentru mai puține calorii

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Clătite pufoase cu banane și nutella-vă prezentăm rețeta simplă și gustoasă pentru un desert care te va face să te lingi pe degete.  Este important să minimizați numărul de calorii și vă vom învăța cum să faceți acest lucru în rândurile care urmează. 

Clătitele sunt un desert foarte ușor de făcut și foarte gustos: cu toate acestea, din componența lor nu lipsesc carbohidrații mai ales că la final, după ce foaia de clătită este gata, mai este umplută și cu nutella, gem sau banane care vin cu un surplus de carbohidrați și de calorii. Este important ca foaia de clătită să fie însă cât mai subțire pentru că o foaie mai subțire înseamnă mai puțini carbohidrați, mai puține calorii, deci o șansă mai mică să ne îngrășăm. Bineînțeles, numărul de calorii și de carbohidrați poate fi "recuperat" foarte ușor dacă se va folosi multă nutella, de aceea este de preferat ca respectiva cremă să fie întinsă foarte puțin pe centru pentru a pune o cantitate cât mai mică. Asta este foarte important. 

Clătite pufoase cu banane și nutella. Ingredientele necesare

Pentru desertul de clătite pufoase cu banane și nutella veți avea nevoie de următoarele ingrediente (pentru clătite pufoase este obligatoriu să folosiți lapte, nu apă minerală!) 

  • Trei ouă
  • 300 de grame de faina;
  • 300 ml de lapte;
  • trei linguri de unt topit
  • un praf de sare
  • o linguriță de zahăr vanilat(opțional)
  • puțin ulei pentru tigaie, pentru când veți trece efectiv la coacerea foilor de clătită
  • o banană și nutella pentru umplere, la final

Vă sfătuiesc să încercați să nu mai puneți zahăr în aluatul pentru clătite pentru că ele deja vor fi dulci, prin ingredientele pe care le folosiți. Tocmai de aceea, am trecut zahărul vanilat ca ingredient opțional. La final, când puneți nutella, întindeți 4-5 centimetri de cremă cu marginea cuțitului: astfel gustul se va păstra, iar dumneavoastră veți consuma mai puține calorii. Este important însă și modul de preparare pentru aluat. Am și aici câteva sfaturi importante. 

Mod de preparare pentru clătite pufoase

Într-un vas puneți toate ingredientele cu excepția uleiului și a nutellei pe care o veți folosi la final, pentru umplerea clătitelor. Adăugați așadar făina, ouăle, laptele, untul topit, praful de sare și lingurița de zahăr vanilat(dacă ați decis totuși să-l folosiți ca ingredient, pentru un gust bun).

2. -imagine fara descriere- (aluat-pentru-clatite-pufoase.jpg)

Cel mai bine este ca la început să adăugați cantitatea de făină necesară, pe care am expus-o la ingrediente: în mijlocul "mușuroiului" de făină faceți o groapă unde adăugați ouăle si apoi puneți pe rând restul ingredientelor. Mixați conținutul până ce se omogenizează conținutul. Dacă vi se pare că este încă gros, puteți adăuga mai mult lapte. 

După ce ați amestecat/mixat totul bine treceți la "tigaie". Puneți o picătură de ulei pe tigaie și întindeți foarte bine pe toate părțile. Atenție să nu folosiți foarte mult ulei pentru că nu avem nevoie de ulei. Surplusul de ulei îl puteți pune într-un mic pahar pe care să-l folosiți la coacerea pe tigaie a următoarelor foi de clătite. Așadar, întindeți uleiul până obțineți un soi de suprafață "transpirată" a tigăii. Mai departe, folosiți un polonic pentru a pune conținutul aluatului în tigaie.1. -imagine fara descriere- (clatite-pufoase-aluat.jpg)

Aici, am un sfat din nou foarte important pentru voi: pentru reducerea numărului de carbohidrați este nevoie ca foaia de clătită să va iasă cât mai subțire. Așadar puneti o cantitate optimă de conținut în tigaie, asfel încât să fie acoperită toată tigaia. Pentru ca foaia să nu se rupă, deși este foarte subțire, tigaia cu ulei trebuie să fie încinsă foarte bine, înainte să puneți conținutul pentru clătită. O să observați că tigaia încinsă foarte bine va coace foaia imediat și o va desprinde la fel de ușor. Întoarceți foaia pe tigaie și pe partea cealaltă, numai că de această dată trebuie să o țineți maximum un minut.

Fiecare foaie care este gata o puneți pe o farfurie. Astfel, foile vor veni una peste alta și se vor menține calde. La final, întindeți nutella și câteva rondele din banana tăiată anterior. Înfușurați și bucurați-vă de deliciosul desert. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel