Clătite din făină integrală: fără ouă și fără zahăr. Rețeta, recomandată de nutriționiști 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Clătite din făină integrală și fără ouă. Rețeta, recomandată de nutriționiști
Clătite din făină integrală și fără ouă. Rețeta, recomandată de nutriționiști

Iată rețeta unor clătite cu adevărat fenomenale: fără ouă, din făină integrală, perfecte pentru un mic dejun delicios! Vorbim despre micul dejun american, dar in varianta light, zero unt, zero zaharuri adăugate: pe scurt, soluția ideală pentru cei care vor să înceapă ziua cu multă energie, ușor de metabolizat.

Aceste clătite cu făină integrală pot fi servite cu fructe de pădure, fructe proaspete, cremă de alune, dulceață sau orice vă place. Sunt gata în 5 minute și îi vor încânta pe toți membrii familiei, de la mic la mare.

Pregătiți aluatul cu o seară înainte, așa că a doua zi veți consuma clătitele calde. Consistența lor variază în funcție de tipul de făină integrală pe care o alegeți. Dacă aluatul este prea gros, mai adăugați o lingură de lapte pentru a-l dilua. Puteți folosi lapte de migdale, dacă doriți o versiune și mai dietetică a acestor clătite.

Vedeți și: Tiramisu ușor, fără mascarpone. Mai gustos decât desertul clasic, iar o felie are doar 90 de calorii

Îndulciți-le cu miere pentru a preveni creșterea indicelui glicemic. Puteți folosi sirop de arțar pentru un gust delicios. Ești curios de această rețetă minunată? Iată cum se face!

Pentru 7-8 clătite aveți nevoie de:

250 ml de lapte parțial degresat sau de migdale, 

180 grame de făină integrală,

o lingură de miere,

praf de copt,

2 linguri de ulei.

 

Clătite din făină integrală și fără ouă. Rețeta, recomandată de nutriționiști. PAȘII DE URMAT

 

Pune făina și praful de copt cernute într-un castron mare. Într-un alt recipient, se toarnă laptele, uleiul și mierea, se amestecă cu un tel, apoi se adaugă făină și praful de copt, fără să vă opriți să amestecați.

Vă sugerăm și: Clătite foarte pufoase, gata în doi timpi și trei mișcări! Nu vei mai plăti o avere pe ele, când vei descoperi cât de simplu sunt de făcut

Trebuie să obțineți un amestec neted și fără cocoloașe. Se unge o tigaie cu puțin ulei și se pune pe aragaz. Când uleiul s-a încins, luați un polonic din alat și îl transferați în tigaie. Când încep să apară primele bule, întoarceți clătita pe cealaltă parte, apoi transferați-o pe o farfurie de servire. 

Nu ratați și: Gogoși cu portocale, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna

Se procedează astfel până terminați tot aluatul, stivuind  clătitele peste alta pentru a le menține calde. Așa că umple-le după  preferințele alimentare și bucură-te de ele.

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel