Ciorbea, chemat la audieri după ce a ignorat românii

Narcis Popa |
Data publicării:

- Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să-l cheme la audieri pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pe tema ordonanţei privind legile justiţiei de îndată ce acesta se întoarce din vacanţă.

Deputatul Cătălin Nechifor, membru al Pro România, a precizat pe Facebook că a făcut această propunere, care s-a aprobat în şedinţa comisiei.

"Având în vedere controversele create în spaţiul public, referitoare la OUG 92/2018 privind modificările la legile justiţiei şi la situaţia creată de plecarea Avocatului Poporului în concediu, am solicitat invitarea domnului Victor Ciorbea şi s-a aprobat acest lucru, în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, de îndată ce Avocatul Poporului se va întoarce din vacanţă", a explicat Cătălin Nechifor.

Săptămâna trecută, Parchetul General, PNL şi USR i-au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu unele prevederi din ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei. Victor Ciorbea, care se află în concediu, a susţinut că nu a delegat către adjuncţii săi atribuţia de sesizare a Curţii Constituţionale deoarece instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă şi independentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel