Ciorbă de burtă falsă cu ciuperci Pleurotus - rețeta rapidă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Ciorbă de burtă falsa cu ciuperci Pleurotus - rețeta rapidă
Ciorbă de burtă falsa cu ciuperci Pleurotus - rețeta rapidă

Ciorba de burtă falsă cu ciuperci Pleurotus este un deliciu pe care îl vor aprecia atât iubitorii de ciorbă de burtă, cât și iubitorii de ciorbă de legume și iubitorii de ciuperci. 

Ciorba de burtă falsă cu ciuperci Pleurotus este un preparat destul de light și ușor de preparat, în comparație cu surata sa cu carne. Trebuie precizat încă de la început, că acest fel de mâncare nu are gust de ciuperci. 

La această rețetă este preferabil să folosim ciuperci pleurotus și NU champignon. Ciupercile pleurotus sunt destul de accesibile la preț și le găsim absolut peste tot. Ele sunt un aliment sănătos, bogat în substanțe nutritive, are un indice glicemic scăzut și puține calorii.

Ingrediente

 

- 450 grame ciuperci pleurotus

- un litru și jumătate de apă

- 2 gogoșari în oțet SAU 2 ardei roșii

- un morcov mare

- o ceapă mare

- 4-5 linguri de ulei

- 300 g smântână grasă sau iaurt grecesc

- 2 căței de usturoi

- 2 gălbenușuri

- 2-3 linguri oțet

- sare, piper

- cimbru uscat

- un ardei iute (opțional)

Vezi și: Varză a la Cluj, rețeta tradițională. Un preparat unic din zona Ardealului

Ciorbă de burtă falsă cu ciuperci pleurotus. Mod de preparare

 

Se ia o oală încăpătoare și se pune ceapa la călit în foarte puțin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate fâșii și se asezonează totul cu sare și piper. După ce ciupercile și-au lăsat apă, se adaugă gogoșarul sau ardeiul roșu tăiat în cubulețe și se mai sotează totul câteva minute.

Se adaugă apa fierbinte și se pune puțin cimbru uscat. Cimbrul este un condiment care merge foarte bine cu ciuperci și usturoi. Se aduce totul la fierbere și se lasă încă 20 de minute pentru a se înmuia ciupercile.

Ca și în cazul ciorbei clasice de burtă, culoarea aurie este dată de un morcov ras fin și călit în puțin ulei. Se ia o crăticioară mică și se călește morcovul la foc mic până ce s-a înmuiat, amestecând constant. Se adaugă morcovul călit în ciorbă și se mai lasă să fiarbă timp de 5 minute.

Într-un castron se sparg cele 2 gălbenușuri și se freacă puțin cu smântâna sau iaurtul grecesc. Se zdrobește usturoiul deasupra și se amestecă foarte bine cu un tel. Adăugăm un polonic de ciorbă fierbinte peste amestecul de smântână cu gălbenuș și usturoi și se amestecă bine cu telul. Se toarnă amestecul de ou și smântână în oala de ciorbă, se mai lasă să mai dea într-un clocot și gata.

Ciorba de burtă falsă cu ciuperci pleurotus se poate acri, după gust, cu oțet sau cu zeamă de la ardei iute!

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă de ciorbă de burtă falsă, te va încânta cu siguranță și rețeta tradițională de Praz cu măsline, publicată în cartea Sandei Marin din 1940.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel