Cioloș, decizie în urma scandalului iscat de FONDATORII PARTIDULUI. Ce se va întâmpla

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Dacian Cioloș încearcă să aplaneze scandalul iscat în urma dezvăluirilor făcute de istoricul Marius Oprea privind trecutul fondatorilor partidului său.

Dacian Cioloş a declarat marţi că niciunul din cei trei fondatori ai PLUS nu vor face parte din structurile de conducere ale formaţiunii politice, ei neavând "intenţia de a face politică".

El a relatat că după ce a văzut că se tergiversează înregistrarea partidului, avocatul Adrian Iordache s-a oferit să se implice și să găsească o soluție.


"Nu am ştiut la acea vreme cine sunt cei care înregistrează acest nou partid, nici nu m-a interesat. Ştiam că colegii din 'comunitatea tematică Justiţie' se ocupă de acest lucru şi că urmează să îl facă astfel încât să se afle cât mai puţin de acest lucru tocmai pentru a evita din nou complicaţiile. Acest partid, nu surprinzător, a fost rapid înregistrat. Cred că au trecut mai puţin de două luni. În felul acesta am lansat acest partid. (...) Cei trei fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic, fără intenţia de a face politică. Ei, de altfel, nu se vor regăsi printre structurile de conducere ale partidului. Sâmbătă avem Convenţia Naţională a partidului, când vor fi alese structurile de conducere", a precizat Cioloş.

Cioloș spune că nu a știut cine este tatăl avocatului Iordache.

"Domnul Adrian Iordache a fost unul dintre iniţiatorii acestui proiect. Este un avocat serios, profesionist, competent. Noi nu am făcut o analiză a situaţiei familiei dânsului atunci când dânsul a luat această iniţiativă. Nu ştiam cine este tatăl dânsului şi nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noştri. Ne bazăm strict pe ce înseamnă ei, competenţa lor şi nu rudeniile, familia sau părinţii. În societatea pe care o dorim, fiecare trebuie să fie responsabil pentru faptele sale. Dacă cineva din familia dânsului a încălcat legea, cred că sunt instituţii care trebuie să îşi facă treaba şi să ia decizii în această direcţie", a adăugat Cioloş.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel