Cine este Cristina Gugu, românca găsită moartă de frig în Apenini. Trupul ei va fi adus în România

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Cristiana Gugu, crescătoarea româncă de câini găsită moartă de frig în Apenini. Trupul ei va fi adus în România / Foto: Unsplash
Italia. Cristiana Gugu, crescătoarea româncă de câini găsită moartă de frig în Apenini. Trupul ei va fi adus în România / Foto: Unsplash

Cristiana Gugu a fost o crescătoare româncă de câini, care a fost găsită fără viață în mijlocul zăpezii, în Apenini, între Toscana, Marche și Romagna, răpusă din cauza frigului.

Destin tragic pentru o crescătoare de câini, Cristiana Gugu, 50 de ani, din România, care locuia singură în zona Cocchiola din munții Arezzo. Ea locuia într-o căsuță de lemn în mijlocul pădurii.

Femeia de naționalitate română s-ar fi întâlnit cu furtuna de zăpadă care a afectat zona, care s-a depus și a ajuns la un strat de un metru.

A fost găsită înghețată la cinci kilometri de cel mai apropiat sat, Badia Tedalda, în linie dreaptă - dar aflându-se pe cărări de munte. În timpul verii, zona este frecventată, chiar un centru de vară este accesat de pasionații de munte. Dar iarna este izolată și pustie, iar în ultimele zile, cu zăpada căzută, nu era nimeni prin preajmă.

 

Cristiana Gugu, victima româncă

 

Cristiana își dedicase viața, după un trecut dificil, creșterii câinilor mioritici, o rasă din Carpați, cu exemplare mari și robuste, folosite pentru paza animalelor.

Din ceea ce a fost reconstituit prin mărturii, Cristiana a fost văzută ultima dată luni urcând într-un autobuz în direcția Sansepolcro, unde urma să facă cumpărături, nu doar pentru ea, ci și pentru animalele sale, opt câini adulți și trei căței. La întoarcere, ea a fost văzută coborând din autobuz la Svolta del Podere, unde oprește autobuzul, și apoi mergând pe jos spre casa ei.

 

Furtuna de zăpadă

 

Pe drum, conform reconstituirii, ea ar fi dat peste furtuna de zăpadă care a afectat zona, depunând un strat de un metru. Mergând pe jos, nu a ajuns până acasă și a fost zdrobită de un infarct, boală generată cel mai probabil de frigul intens și de oboseala de a merge pe zăpadă, cu pași din ce în ce mai grei.

Abia marți dimineață a fost găsită înghețată în mijlocul potecii. Ninsorile au lovit zona duminică și luni. Descoperirea a fost făcută de niște oameni care curățau cărări. Salvatorii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate că femeia murise cu câteva ore înainte.

 

Câinii au rămas fără mâncare

 

Procurorul Julia Maggiore, care a fost informată despre incident, a ordonat o examinare care a confirmat că femeia a fost într-adevăr strivită de un stop cardiac din cauza frigului și a oboselii, dar aceasta rămâne o presupunere. Magistratul a dat undă verde pentru înmormântare, iar trupul neînsuflețit se află la Sansepolcro, așteptând sosirea unor rude, contactate în România, care se vor ocupa de întoarcerea ei în țara de origine, unde va avea loc ultimul rămas bun.

În regim de urgență, a fost organizat ajutor pentru câinii care rămăseseră fără hrană; trei dintre cei care o așteptau la întoarcere au fost găsiți fără viață, în schimb, cinci femele și trei căței se aflau în interiorul casei și erau în stare bună. Un rezident a făcut un apel pentru ca cineva să aibă grijă de ei sau să-i ducă în altă parte.

Primarul Alberto Santucci este supărat de incident. În trecut, acesta se străduise să găsească o casă mai bună pentru femeie, dar nu reușise. Cristiana Gugu a trăit pentru câinii ei, spun cei care au cunoscut-o, iar alături de ei se simțea în siguranță chiar și în mijlocul pădurii, însă de această dată animalele ei nu au mai putut face nimic pentru a o salva, iar unele au urmat-o la ceruri, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel