Cinci trucuri excelente din bucătărie pentru călcâiele crăpate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cinci trucuri excelente din bucătărie pentru călcâiele crăpate / Foto: Unsplash
Cinci trucuri excelente din bucătărie pentru călcâiele crăpate / Foto: Unsplash

Bucătăria noastră este un depozit de ingrediente minunate cu proprietăți vindecătoare și valori medicinale care pot vindeca multe probleme zilnice, inclusiv călcâiele crăpate.

Unii dintre factorii comuni care cauzează călcâiele crăpate sunt încălțămintea nepotrivită, statul în picioare pentru o perioadă lungă de timp, pielea uscată și lipsa de îngrijire și igienă corespunzătoare.

Însă, vara se apropie rapid, iar călcâiele noastre trebuie să arate prezentabil. De aceea aceste trucuri sunt mai mult decât perfecte. Să analizăm câteva dintre remediile de casă pentru a vă vindeca călcâiele crăpate.

1.Banana

 

Abundența de substanțe nutritive din banane care include vitamina A, B6 și C, toate acestea facilitând menținerea elasticității pielii și menținând pielea bine hidratată. Banana este un hidratant natural care menține picioarele umede și previne uscarea pielii.

Cum se face: Luați 2 banane coapte și zdrobiți-le într-o pastă omogenă. Evitați bananele necoapte, deoarece conțin acid care nu este bun pentru piele. Aplicați pasta pe toată suprafața picioarelor, inclusiv pe unghii și pe părțile laterale ale degetului. Las-o să stea 20 de minute și apoi clătește picioarele cu apă. Repetați acest lucru timp de cel puțin 2 săptămâni înainte de a merge la culcare pentru a obține cele mai bune rezultate.

2.Miere

 

Mierea este considerată ca fiind un antiseptic natural care ajută la vindecarea picioarelor crăpate. Este, de asemenea, un bun umectant care umezește pielea și previne uscarea acesteia. În plus, proprietățile calmante ale mierii ajută, de asemenea, la revitalizarea pielii.

Ingrediente

1 cană de miere
Apă caldă

Cum se face: Amestecați 1 ceașcă de miere la o cadă de apă caldă. Curățați picioarele și înmuiați-le în acest amestec, masați-le calmant timp de 20 de minute. Uscați picioarele și aplicați o cremă hidratantă. Faceți acest lucru în mod regulat înainte de a merge la culcare, timp de câteva săptămâni.

3. Ulei vegetal

 

Uleiurile de gătit sunt ușor absorbite de piele. Uleiurile vegetale sunt pline de substanțe nutritive care includ vitamina A, D și E, toate acestea revitalizând pielea și vindecând călcâiele crăpate prin crearea de noi celule.

Cum se face: Curățați și uscați bine picioarele. Întindeți frumos un strat gros de ulei vegetal, acoperindu-vă călcâiele și degetele de la picioare. Purtați șosete curate și confortabile și lăsați-le peste noapte. Repetați acest lucru zilnic, înainte de a merge la culcare, pentru a vindeca călcâiele crăpate.

4.Vaselină și suc de lămâie

 

Proprietățile acide ale lămâii, atunci când sunt combinate cu efectul hidratant al vaselinei, ușurează eliminarea pielii uscate și a picioarelor crăpate.

Ingrediente

1 linguriță de vaselină
4-5 picături de suc de lămâie
Apă caldă

Cum se face: Înmoaie-ți picioarele în apă călduță timp de aproximativ 15 minute. Clătiți și uscați. Combinați 1 linguriță de vaselină și câteva picături de suc de lămâie. Aplicați bine acest amestec pe călcâie și pe celelalte părți ale picioarelor. Purtați o pereche de șosete de lână peste noapte și spălați-vă dimineața. Faceți această procedură simplă înainte de a merge la culcare în mod regulat.

5.Făină de orez, miere și oțet

 

Făina de orez funcționează ca un exfoliant natural uimitor, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și hrănește pielea. Adăugată cu miere un antiseptic natural care vindecă picioarele crăpate și oțetul este un acid ușor care umezește pielea uscată și moartă, făcând foarte ușoară exfolierea.

Ingrediente

2 linguri de făină de orez
1 linguriță de miere
5-6 picături de oțet
 
Cum se face: Faceți un scrub amestecând toate ingredientele pentru a forma o pastă groasă .Înmoaie-ți picioarele în apă călduță timp de 10 minute, usucă-le și apoi freacă-le ușor folosind amestecul pentru a îndepărta pielea moartă. Repetați acest proces de 2-3 ori într-o săptămână. 

Alte remedii naturale

 

Există alte câteva remedii de casă care fac minuni pentru vindecarea călcâielor crăpate. Toate aceste ingrediente' funcții de hidratare și înmuiere a pielii. Acestea includ:

Oțet- pentru o înmuiere naturală a picioarelor
Ulei de măsline - hidratează picioarele
Unt de shea- înmoaie și hidratează picioarele
Piure de banane - pentru a hidrata picioarele
Ceară de parafină - blochează hidratarea
Făină de ovăz amestecată cu ulei - pentru curățarea murdăriei și a impurităților

Translated with DeepL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel