Cinci români, reținuți pentru proxenetism în mai multe țări ale UE. Poliția a primit sprijin din Franța

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro

 Patru bărbați și o femeie au fost reținuți de polițiștii constănțeni pentru 24 de ore, fiind acuzați că au determinat și ajutat mai multe tinere să practice prostituția în mai multe țări din Europa. Polițiștii români au colaborat în acest caz cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu sprijinul jandarmilor, au făcut luni patru percheziții la locuințele unor persoane bănuite proxenetism, din localitatea Lumina.

Conform polițiștilor, din 2015 și până în prezent, suspecții ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de mai multe tinere în mai multe țări din Uniunea Europeană, obținând astfel foloase materiale.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate mai multe bunuri, printre care 2 autoturisme, un pistol air-soft, telefoane mobile, dispozitive electronice, precum și alte înscrisuri de interes pentru cauză.

Patru bărbați și o femeie au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marți vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propunere de arestare preventivă.

„În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust”, a mai transmis IGPR, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel