Cinci români, acuzați de uciderea unui mecanic, în Spania. Francezul urmărit internațional, capturat recent la București, legătură cu crima

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cetățean francez, în vârstă de 35 de ani, urmărit internațional pentru omor a fost reținut, recent, în București. El este suspectat că a ucis o persoană și a abandonat-o pe o autostradă din Spania. Nu ar fi făcut acest lucru singur, ci ajutat de alte persoane, între care cinci cetățeni români. 

Miercuri, 5 ianuarie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat, în municipiul București, un cetățean francez, în vârstă de 35 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților spaniole, pentru comiterea infracțiunii de omor, informează reprezentanții Poliției Române.

La data de 27 februarie 2021, bărbatul, împreună cu alte persoane, ar fi lovit o persoană, până când a decedat, ulterior, abandonând-o pe marginea unei autostrăzi din Spania, pentru a crea aparența că victima și-ar fi pierdut viața în urma unui accident rutier.

Vezi mai multe: Criminal francez urmărit internațional, prins în România: A ucis o persoană și a abandonat-o pe o autostradă din Spania

Potrviti Cope.es, Mossos d'Esquadra, cu colaborarea Poliției Naționale și a polițiilor din Olanda, Belgia și România, au arestat șapte persoane în legătură cu moartea violentă a unei persoane în Cabanelles (Girona) în februarie 2021.

Cinci români, acuzați de uciderea unui bărbat în Spania

 

La 28 februarie, cadavrul victimei, un bărbat marocan în vârstă de 39 de ani din comuna Girona, Vilafant, a fost găsit pe marginea unui drum. Cadavrul prezenta tăieturi la nivelul gâtului și o fractură la braț, potrivit expertizei medico-legale.

Anchetatorii Mossos au reușit să reconstituie ultimele ore de viață ale victimei, ceea ce le-a permis să identifice persoanele care ar fi avut legătură cu crima. Cadavrul purta o salopetă neagră, iar unul dintre punctele centrale ale anchetei indică tocmai atelierul mecanic din Vilafant unde lucra victima, de origine marocană.

La 13 decembrie 2021, poliția regională a organizat o operațiune în Catalonia care a dus la arestarea a cinci persoane, trei bărbați și două femei, toate de naționalitate română. De asemenea, au fost efectuate trei percheziții la domiciliile celor cercetați.

O a șasea persoană implicată în evenimente, în momentul desfășurării operațiunii, se afla în închisoarea Puig de les Basses, pentru un alt caz. După ce au fost aduși în fața instanțelor de judecată, cei arestați au fost eliberați cu acuzații.

Francezul urmărit internațional, capturat recent la București, legătură cu crima

 

Operațiunea s-a desfășurat în Catalonia, Franța, Olanda și România, iar pentru acțiunile polițienești care au avut loc în afara Spaniei, Mossos a coordonat, prin intermediul Poliției Naționale, cu departamentele de interne ale ambasadelor din Olanda și România. Coordonarea internațională a permis să se afle că cei doi suspecți principali au fugit din Catalonia pentru a evita arestarea.

Datorită informațiilor furnizate de poliția olandeză, s-a aflat că unul dintre principalii suspecți plecase cu câteva zile înainte spre Belgia.

Încă o dată, coordonarea tripartită între biroul atașatului de interne al ambasadei din Bruxelles, unitatea de fugari a poliției belgiene și Mossos d'Esquadra a dus la localizarea și arestarea sa la 21 decembrie și la extrădarea ulterioară în vederea încarcerării provizorii.

În ceea ce privește ultima persoană cercetată, aceasta a fost arestată miercuri, 5 ianuarie, la București, pentru presupusa sa implicare în crimă. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, de naționalitate franceză, care a călătorit în România la câteva zile după ce a participat la evenimente, pentru a împiedica poliția să facă legătura între el și crimă.

În acest caz, au fost deja inițiate procedurile de extrădare a acestuia în Spania și de punere la dispoziția instanței judecătorului de instrucție responsabil de caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel