Chocoflan sau „Prăjitura imposibilă”, desertul care îți va îndulci duminica. Notează rețeta, o vei face garantat și a doua oară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Chocoflan sau „Prăjitura imposibilă”, desertul care îți va îndulci duminica. Notează rețeta, o vei face garantat și a doua oară
Chocoflan sau „Prăjitura imposibilă”, desertul care îți va îndulci duminica. Notează rețeta, o vei face garantat și a doua oară

Binecunoscuta cremă de zahăr ars, combinată cu un blat însiropat, delicios, de ciocolată. Combinate, dau naștere desertului numit Chocoflan sau „Prăjitura imposibilă”.  O rețetă care te va surprinde, te va binedispune și își va îndulci garantat duminica.

Prăjitura de ciocolată și flanul de caramel se coc împreună pentru un desert hibrid delicios cunoscut sub numele de chocoflan. Uneori este denumit "flan imposibil" sau "prăjitură imposibilă" din cauza magiei de coacere care se întâmplă în cuptor. Aluatul de tort de ciocolată și flanul de caramel fac schimb de locuri în tavă în timpul coacerii, deoarece flanul este mai greu decât blatul.

După coacere, răsturnați desertul pe o farfurie; acum flanul se așează deasupra tortului de ciocolată ca o coroană aurie, cu caramel; tortul de ciocolată beneficiază de caramel, care ajută la menținerea umidității acestuia.

Sfaturi pentru prepararea Chocoflanului:


Folosiți un blender de imersie. Dacă nu aveți un blender de mare putere, un blender de imersie va funcționa foarte bine.

Planificați din timp. Cu cel puțin o oră de coacere și până la o noapte de răcire în frigider, cel mai bine este să vă planificați din timp cu acest chocoflan. Păstrați chocoflanul în frigider, acoperit, unde se va păstra până la trei zile. 

Chocoflan sau „Prăjitura imposibilă”, ingredientele necesare

 


14 linguri de unt nesărat, împărțite

3 ouă mari

1/2 cană de lapte integral sau 2% lapte

1 cană de zahăr granulat

1 1/2 cești de făină de toate tipurile

1/2 ceașcă de pudră de cacao neîndulcită procesată în Olanda

2 lingurițe de praf de copt

2 lingurițe de extract de vanilie

1/2 linguriță de sare.


PENTRU CARAMEL:

1 cană de zahăr granulat

1/2 cană de apă


PENTRU FLANUL CU SCORȚIȘOARĂ:

4 ouă mari și reci

1 cutie de lapte condensat (400 g.)

1/2 cană de smântână groasă

2 lingurițe de extract de vanilie

1 1/2 lingurițe de făină de toate tipurile

1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

 

Vezi și: Tort cu mere și caramel, un desert inedit și foarte delicios. Este perfect pentru a-ți impresiona musafirii

 

Prepararea desertului chocoflan, pas cu pas


Puneți 12 linguri de unt nesărat în bolul unui mixer vertical (sau un bol mare dacă folosiți un mixer electric de mână). Puneți restul de 2 linguri de unt nesărat într-o tavă bundt de 10 căni. Așezați 3 ouă mari și 1/2 cană de lapte integral sau 2% pe blat. Lăsați totul să stea până la temperatura camerei.

Aranjați un grătar în mijlocul cuptorului și încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți generos tava bundt cu unt, asigurându-vă că ajunge în toate colțurile și crăpăturile tăvii. Se măsoară 1 cană de zahăr granulat. Se presară 1 lingură de zahăr în tava bundt și se scutură și se bate pentru a se acoperi uniform; se adaugă restul de zahăr în bolul cu unt.

Puneți 1 1/2 cești de făină universală, 1/2 ceașcă de pudră de cacao neîndulcită și 2 lingurițe de praf de copt într-un castron mediu și bateți pentru a le combina.

Aduceți aproximativ 10 căni de apă la fierbere într-un ceainic, cană electrică sau într-o oală mică, apoi opriți focul (păstrați apa acoperită). Între timp, faceți caramelul, terminați aluatul de tort și faceți stratul de flan.

 

Încearcă și: Milanesa Romana, un șnițel de nota 10, fraged si gustos. Rețeta fără pesmet!

 

CUM FACEȚI CARAMELUL: Puneți 1 cană de zahăr granulat și 1/2 cană de apă într-o cratiță mică cu fundul gros. Aduceți la fierbere la foc mediu, amestecând cu o furculiță, până când zahărul se dizolvă. Continuați să fierbeți, agitând ocazional cratița, dar fără a amesteca, până când se formează un caramel de culoare maro chihlimbar deschis (amestecul ar trebui să aibă o temperatură de aproximativ 180 de grade), între 8 și 16 minute. Turnați cu grijă caramelul în tavă.

TERMINAȚI TORTUL: Bateți untul și zahărul cu atașamentul cu paleta la viteză medie până când devin foarte ușoare și pufoase, aproximativ 5 minute. Bateți ouăle la temperatura camerei, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare. Adăugați 2 lingurițe de extract de vanilie și 1/2 linguriță de sare și bateți până se combină. Se răzuiește pe pereții bolului.

Adăugați 1/3 din amestecul de făină și bateți la cea mai mică viteză până când se combină. Adăugați 1/2 din lapte și bateți la cea mai mică viteză până când se combină. Repetați bătând jumătate din restul de făină, apoi restul de lapte. Terminați de bătut cu restul de făină.

Scoateți bolul din mixerul vertical și amestecați cu o spatulă flexibilă pentru a vă asigura că toată făina este încorporată. Turnați aluatul pentru prăjituri peste caramelul din tava Bundt și întindeți-l într-un strat uniform.

 

S-ar putea să îți placă și: Prăjitura cu mere, afine și ciocolată - o explozie de gusturi și texturi într-un singur desert delicios!

 

PREGĂTIȚI BLATUL: Puneți 4 ouă mari reci într-un blender și amestecați la viteză mică până când se sparg, aproximativ 10 secunde. Adăugați 1 cutie de lapte condensat (400 g.), 1/2 cană de smântână, 2 lingurițe de extract de vanilie, 1 1/2 lingurițe de făină de toate tipurile și 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată. Amestecați la viteză mare până la omogenizare, aproximativ 1 minut.

Țineți o lingură mare deasupra tăvii de tort și turnați încet amestecul de flan pe lingură peste aluatul de tort (acest lucru va ajuta la menținerea aluatului separat).

Acoperiți o foaie de folie de aluminiu cu spray de gătit. Așezați-o cu partea cu pulverizatorul în jos peste tava de bundt și acoperiți-o bine. Așezați tava bundt într-o tavă de copt de 9x13 inci. Așezați vasul de copt pe grătarul cuptorului. Turnați suficientă apă fierbinte în vasul de copt cât să ajungă până la jumătatea pereților pentru a crea o baie de apă.

Coaceți până când un tester introdus în stratul de tort (care va fi schimbat locul cu flanul în timpul coacerii) iese în mare parte fără firimituri, între 1 și 1 1/2 ore.

 

Încearcă și: Budincă de orez cu ciocolată. Cu această rețetă îți va ieși perfectă de fiecare dată

 

Scoateți tava bundt din vasul de copt și puneți-o pe un grătar de sârmă. Se desface și se lasă să se răcească timp de 1 oră.Treceți un cuțit subțire în jurul chocoflanului și în jurul coloanei centrale. Se răstoarnă un platou de servit sau o farfurie mare peste tava bundt. Inversați cu grijă, dar cu încredere, farfuria de masă și tava bundt dintr-o singură mișcare; scoateți tava.

Se dă la frigider până se răcește complet, cel puțin 4 ore sau până peste noapte. Se taie în felii și se servește.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                   

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel