Prăjitura cu mere, afine și ciocolată - o explozie de gusturi și texturi într-un singur desert delicios!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prăjitura cu mere, afine și ciocolată - o explozie de gusturi și texturi într-un singur desert delicios! / Foto: Captură video youtube
Prăjitura cu mere, afine și ciocolată - o explozie de gusturi și texturi într-un singur desert delicios! / Foto: Captură video youtube

Prăjitura cu mere, afine și ciocolată este o combinație divină de gusturi și texturi care îți va încânta papilele gustative. Crusta crocantă și unsuroasă ascunde o umplutură delicioasă, cu mere dulci și suculente, afine proaspete și ciocolată neagră de calitate.

Această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie, de la o cină romantică la o petrecere cu prietenii, iar aroma sa minunată va umple întreaga casă cu parfumul de fructe și ciocolată proaspăt coaptă. În plus, este ușor de preparat și poate fi pregătită cu ușurință folosind ingrediente comune de bucătărie. Încercați această rețetă de prăjitură cu mere, afine și ciocolată și veți fi siguri că veți impresiona toți musafirii!

Prăjitură cu mere, afine și ciocolată - Ingrediente

 

Ingrediente pentru crustă:

- 300 g făină

- 50 g zahăr granulat

- 1/2 linguriță sare

- 225 g unt rece, tăiat în bucăți mici

- 60-120 ml apă rece

 

Ingrediente pentru umplutură:

- 4 mere medii, curățate și tăiate în felii subțiri

- 250 g afine proaspete sau congelate

- 100 g ciocolată neagră de înaltă calitate, tăiată în bucăți

- 1/4 cană zahăr granulat

- 1 linguriță scorțișoară

- 1 linguriță praf de copt

- 1/4 linguriță sare

- 2 ouă mari

- 120 ml lapte

- 60 g unt, topit

 

Prăjitură cu mere, afine și ciocolată - Instrucțiuni

 

Pentru crustă, într-un bol mare, amestecați făina, zahărul și sarea. Adăugați untul și folosiți un tăietor de aluat sau degetele pentru a amesteca până când amestecul este mărunt și nisipos. Adăugați apă câte puțin, amestecând până când aluatul se adună și se poate forma o bilă. Înfășurați bila în folie de plastic și puneți-o în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Încingeți cuptorul la 180°C. Scoateți aluatul din frigider și răsuciți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină, astfel încât să se potrivească cu forma de copt. Așezați aluatul într-o formă de copt cu diametrul de aproximativ 23cm și tăiați excesul de aluat. Puneți crusta în frigider.

Pentru umplutură, într-un bol mare, amestecați merele feliate, afinele, ciocolata tăiată în bucăți, zahărul, scorțișoara, praful de copt și sarea. Într-un alt bol, bateți ouăle, laptele și untul topit. Adăugați amestecul lichid peste amestecul de mere și amestecați ușor.

Scoateți crusta din frigider și turnați amestecul de mere peste ea. Încălziți prăjitura timp de 45-50 de minute sau până când umplutura este rumenită și gata. Lăsați să se răcească timp de 10 minute înainte de a tăia și a servi. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel