Tort cu mere și caramel, un desert inedit și foarte delicos, Este perfect pentru a-ți impresiona musafirii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Acest tort inedit cu mere și caramel este perfect pentru ocazii speciale sau pentru a răsfăța papilele gustative ale celor dragi.

Tort cu mere și caramel - Ingrediente:

 

Pentru blatul tortului:

- 200 g de făină

- 150g de zahăr

- 3 ouă

- 100g de unt

- 2 mere medii, curățate și tăiate în cuburi mici

- 2 lingurițe de praf de copt

- 1 linguriță de scorțișoară

- O lingură de esență de vanilie

- Un praf de sare

Pentru sosul caramel:

- 200g de zahăr

- 100g de unt

- 200ml de smântână lichidă

- Un praf de sare

Pentru decor:

- Fulgi de ciocolată neagră

- Mere tăiate felii subțiri

- Frunze de mentă proaspătă

 

Tort cu mere și caramel - Instrucțiuni

 

Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de tort cu unt și făină.

Într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt, scorțișoara și sarea.

Într-un castron mic, bateți ouăle cu zahărul, untul topit și esența de vanilie până se omogenizează. Adăugați amestecul de făină și amestecați până se omogenizează. Adăugați cuburile de mere și amestecați ușor.

Turnați aluatul în tava pregătită și uniformizați cu o spatulă.

Coaceți timp de 30-35 de minute, până când tortul este rumenit și trece testul scobitorii (când introduceți o scobitoare în centrul tortului, trebuie să iasă curată).

În timp ce tortul se coace, pregătiți sosul caramel. Într-un vas de fierbere, topiți zahărul la foc mediu, amestecând continuu până când se topește și se transformă într-o culoare auriu închis. Adăugați untul și amestecați până se topește. Adăugați smântâna lichidă și un praf de sare și amestecați până când sosul caramel se omogenizează. Lăsați sosul să se răcească la temperatura camerei.

Când tortul este copt, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute în tava de copt. Transferați-l pe un platou de servire.

Turnați sosul caramel peste tort și lăsați-l să se răcească înainte de a decora cu felii de mere, fulgi de ciocolată neagră și frunze de mentă proaspătă.

Pentru a decora tortul, așezați felii de mere tăiate subțire pe partea de sus a tortului, apoi presărați fulgi de ciocolată neagră și frunze de mentă proaspătă.

Lăsați tortul să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră înainte de a-l servi.

Poftă bună!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel