Chipsuri din dovlecei - cele mai gustoase și sănătoase pe care le-am gustat vreodată. Sunt făcute cu doar o lingură de ulei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Chipsuri din dovlecei - cele mai gustoase și sănătoase pe care le-am gustat vreodată. Sunt făcute cu doar o lingură de ulei
Chipsuri din dovlecei - cele mai gustoase și sănătoase pe care le-am gustat vreodată. Sunt făcute cu doar o lingură de ulei

Chipsurile din dovlecei sunt cu siguranță cea mai bună alternativă posibilă la chipsurile clasice, pentru că sunt la fel de bune, dar mai sănătoase. Iată o rețetă simplă, pentru care aveți nevoie doar de o lingură de ulei.

De fapt, chiar și cei mici din casă se vor înnebuni după ele, deoarece vor aprecia legumele și le vor mânca fără să facă mofturi.

În plus, dacă doriți, le puteți consuma ca o gustare savuroasă și gustoasă la ora gustării sau după cină, poate în timp ce vă uitați la televizor și aveți chef să vă înfruptați din ceva după masă. Toate acestea, bineînțeles, fără să ne fie prea teamă că ne vom îngrășa, deoarece dovlecelul este una dintre cele mai puțin calorice legume.

De asemenea, este bogat în fibre, care stimulează motilitatea intestinală, și în antioxidanți, în special luteină și carotenoizi. Consumul de dovlecei în acest mod va fi atât de gustos și original încât îl veți face des. Pregătirea nu este complicată și este foarte rapidă!

S-ar putea să apreciezi și rețeta de roșii gratinate, cu pesmet, busuioc și ulei de măsline. Garnitura perfectă pentru orice tip de carne

Dar să vedem acum cum se prepară chipsurile de dovlecei!

Rețeta de chipsuri din dovlecei: cum să le faci gustoase, folosind doar o lingură de ulei!

 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 20-25 minute
Timp total: 35 minute
Porții: 5
Calorii: 140 per porție


Ingrediente

2-3 dovlecei mici
70 g de parmezan ras
70 g pesmet
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de sare
¼ linguriță de praf de usturoi
Suficient piper

Vezi și: Dovlecei marinați - un aperitiv de vară simplu și extrem de gustos


Pregătire

Mai întâi se decojesc dovleceii, se taie în două, se feliază, se pun într-un bol, se condimentează cu ½ linguriță de sare și se amestecă cu mâinile.

Acum se scurge excesul de apă, se asezonează cu ulei, se amestecă, apoi se toarnă pesmetul, brânza rasă, piperul și ½ linguriță de sare într-o pungă alimentară și se bate bine.

Acum introduceți dovleceii, bateți-i din nou pentru a-i pane, apoi așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

La final, se coc în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute la o temperatură de 180°C. Când sunt gata, se aduc la masă însoțite de un dressing ușor.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   
     
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel