Roșii gratinate, cu pesmet, busuioc și ulei de măsline. Garnitura perfectă pentru orice tip de carne

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Roșii gratinate, cu pesmet, busuioc și ulei de măsline. Garnitura perfectă pentru orice tip de carne
Roșii gratinate, cu pesmet, busuioc și ulei de măsline. Garnitura perfectă pentru orice tip de carne

Roșiile gratinate sunt un fel de mâncare perfect de vară, jocul de arome fiind unul extrem de interesant: pesmet cu aromă de usturoi se împletește perfect cu busuiocul, pătrunjelul și brânza pecorino. Sunt perfecte ca aperitiv sau chiar ca fel principal.  

Rețeta de roșii gratinate este perfectă să fie făcută vara, fiind un preparat ușor. Roșiile ferme și coapte, se taie în două și se gratinează la cuptor cu pesmet cu aromă de usturoi, busuioc, pătrunjel și brânză pecorino rasă.

Perfecte ca aperitiv sau chiar ca fel principal, roșiile gratinate sunt, de asemenea, o garnitură bogată pentru a însoți mâncărurile din carne sau pește. Sunt delicioase calde, dar și la temperatura camerei.

Se pot prepara în mai multe variante, iar gratinarea poate fi îmbogățită cu ierburi și condimente, dar și cu capere, măsline verzi și negre, anșoa în ulei, nuci tocate, nuci de pin.

Dacă preferați, puteți să le scobiți pentru a scoate pulpa și să o adăugați la pesmet pentru un gratin și mai bogat și mai gustos.

Iată cum prepari cele mai bune roșii gratinate la cuptor.

Ingrediente (pentru 4 persoane)

 

- 4 roșii ferme, coapte

- 70 g pesmet vechi

- 40 g brânză pecorino rasă (sau parmezan)

- o jumătate de cățel de usturoi

- o legătură de pătrunjel tocat mărunt

- 6-7 frunze proaspete de busuioc

- sare și piper după gust

- ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

 

Se toacă mărunt pesmetul într-un blender, alături de usturoi. Se adună într-un bol și se adaugă brânza pecorino rasă, pătrunjelul și busuiocul tocate, un strop generos de ulei de măsline și un praf de sare.

Se amestecă și se lasă deoparte pentru a înmuia ușor pesmetul. Se spală și se usucă roșiile.

Tăiați-le în două și, după ce le sărați, întoarceți-le cu capul în jos timp de 10-15 minute pentru a pierde o parte din apă. Se transferă roșiile într-o tavă de copt ușor unsă, se adaugă apa eliberată și partea apoasă a pulpei lor în sosul pregătit.

Întindeți o lingură generoasă de pesmet peste fiecare roșie, apăsând ușor.

Se stropesc cu puțin ulei și se coc roșiile gratinate la 220 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se servește.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Roșiile gratinate se păstrează până la o zi în frigider, într-un recipient de sticlă. Se recomandă să se săreze suprafața roșiilor pentru ca acestea să se scurgă și să fie mai tari la fierbere.

Savurați-le calde, dar nu extrem de fierbinți.

Nu se recomandă înghețarea preparatului.

În loc de brânză pecorino se poate folosi parmezan.

Sigur o să-ți placă și rețeta de vinete umplute.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
     
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel