Dovlecei marinați - un aperitiv de vară simplu și extrem de gustos

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Dovlecei marinați - un aperitiv de vară simplu și extrem de gustos
Dovlecei marinați - un aperitiv de vară simplu și extrem de gustos

Dovleceii marinați sunt un aperitiv de vară simplu, perfect pentru a acompania carnea, peștele sau pentru a umple bruschete sau sandvișuri. 

Dovleceii marinați la grătar sunt o garnitură de vară excelentă. Simplu și rapid de preparat, sunt perfecți pentru a însoți carnea sau peștele la grătar, pentru a umple bruschete sau sau sandvișuri gustoase cu mezeluri sau brânză.

Rețeta nu are nevoie de nici un detaliu special, în afară de alegerea unor ingrediente excelente: dovlecei proaspeți, cu pulpă fermă și crocantă și un ulei de măsline extravirgin bun.

Puteți pregăti dovlecei marinați pentru orice ocazie: un grătar cu prietenii, ca aperitiv, garnitură sau pentru un bufet.

Iată cum se face!

Ingrediente 

 

- 5 dovlecei de mărime medie (proaspeți și cu puține semințe)

- 10 frunze busuioc

- sucul de la o lămâie

- ulei de măsline extravirgin

- 20 g de nuci de pin

- 2 căței usturoi

- sare și piper, după gust

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti cei mai buni dovleceii marinați, mai întâi spălați legumele, apoi le uscați. Tăiem dovleceii rondele. Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se rumenesc dovleceii, întorcându-i pentru a-i frige pe ambele părți.

Într-un bol, amestecați jumătate de pahar de ulei cu sucul de lămâie, un praf de sare, un praf de piper, frunzele de busuioc tocate și usturoiul feliat (sau curățat și lăsat întreg). La final, se adaugă dovleceii, nucile de pin prăjite în prealabil într-o tigaie și se acoperă cu folie de aluminiu.

Se lasă să se odihnească la frigider timp de 3 ore, amestecând din când în când.

Poftă bună!

Vezi și: Prăjitură rece cu iaurt - Cum să faci desertul de vară perfect 

Sfaturi și variații

 

Dovleceii marinați pot fi păstrați la frigider timp de câteva zile într-un recipient ermetic. Alegeți dovlecei foarte proaspeți, mici, cu puține semințe și cu pulpă fermă și crocantă.

Nu se recomandă înghețarea acestui preparat.

În loc de busuioc, puteți aromatiza cu alte plante aromatice, după preferință: oregano, mentă, pătrunjel, cimbru etc. Pentru marinare, zeama de lămâie poate fi înlocuită cu oțetul clasic sau cu oțetul balsamic.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel