Cheltuielile românilor din diaspora, decontate din bugetul MAE. Senatul a aprobat proiectul

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
senatul romaniei
senatul romaniei

Cetăţenii români care nu pot părăsi teritoriul altor state ca efect al măsurilor de restricţionare a circulaţiei impuse de pandemie şi care nu deţin mijloace de subzistenţă vor putea beneficia de decontarea din bugetul MAE a unor cheltuieli pentru cazare temporară, alimente sau medicamente, potrivit unui proiect iniţiat de Guvern şi adoptat marţi de Senat.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 46/2020 are ca obiect de reglementare completarea art. 8 din OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, în sensul "asigurării decontării din bugetul MAE şi a cheltuielilor aferente acordării protecţiei consulare cetăţenilor români care nu pot părăsi teritoriul altor state, ca efect al măsurilor de restricţionare a circulaţiei impuse în contextul unei epidemii/pandemii, inclusiv al pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi care nu deţin mijloace de subzistenţă", se arată în raportul la proiect adoptat în comisia de specialitate.

Astfel, "pe lângă cheltuielile aferente repatrierii, cetăţenii români aflaţi în categoria menţionată au posibilitatea de a deconta fie cazări temporare, fie alimente, medicamente sau chiar îmbrăcăminte".

Potrivit secretarului de stat în MAE Daniela Gîtman, această măsură este temporară, cheltuielile urmând să fie recuperate de către statul român în baza unui angajament de rambursare din partea fiecărui cetăţean român.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect legislativ, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel