Cheesecake tiramisu - combinația perfectă între două deserturi populare

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cheesecake tiramisu e combinația perfectă între două deserturi extrem de populare
Cheesecake tiramisu e combinația perfectă între două deserturi extrem de populare

Când cel mai faimos desert din toate timpurile întâlnește cea mai populară prăjitură fără coacere se naște un desert excepțional și unic: cheesecake tiramisu. 

Cheesecake tiramisu se face foarte simplu și rapid, la fel ca orice alt tip de cheesecake, în timp ce gustul amintește din toate punctele de vedere de tiramisu. Pe o bază de biscuiți, unt și cafea se așează un strat dublu de umplutură cremoasă care ascunde în centru un strat de biscuiți Savoiardi înmuiați în cafea.

Pentru a prepara cheesecake tiramisu, tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta de mai jos.

Ingrediente (pentru o formă de copt de 22 cm)

 

- 200 grame pișcoturi sau biscuiți savoiardi

- 100 g unt topit

- 50 ml de cafea neîndulcită

Pentru umplutură:

- 250 g mascarpone

- 250 ml de smântână proaspătă

- 25 g zahăr pudră

- foi de gelatină 8 g foi de gelatină

Pentru stratul mijlociu:

- biscuiti savoiardi (pișcoturi) după gust

- cafea neîndulcită, după gust

Pentru decorare: 

- cacao pudră

Cum să faci Cheesecake tiramisu

 

Pisăm biscuiții cum mâna sau cu ajutorul unui mixer și adăugăm untul topit. Se adaugă cafeaua neîndulcită și se amestecă totul.

Se toarnă amestecul într-o formă de tort cu balamale de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt, se nivelează baza cu dosul unei linguri și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, să ne dedicăm umpluturii: înmuiați foile de gelatină în apă rece timp de 10 minute, apoi stoarceți-le bine. Încălziți 50 ml de smântână din totalul de 250 ml și topiți gelatina în ea, asigurându-vă că nu rămân bucăți întregi.

Separat, combinăm restul de 200 ml de smântână cu zahărul pudră și batem totul cu ajutorul unui mixer electric.

Într-un alt bol, se prelucrează mascarpone și se adaugă frișca, amestecând totul cu o spatulă cu mișcări de jos în sus, pentru ca amestecul să nu se destrame. La final se adaugă gelatina dizolvată în smântână și se amestecă până se obține o cremă omogenă.

Luăm baza de cheesecake și o acoperim cu jumătate din crema proaspăt preparată.

Înmuiem pișcoturile în cafea și le aranjăm în cerc peste stratul de umplutură.

La final, acoperim totul cu restul de cremă rămasă și dăm la frigider pentru cel puțin 4 ore.

După ce a trecut timpul necesar, scoatem prăjitura din formă și o acoperim cu un strat generos de pudră de cacao amară.

Prăjitura noastră este gata să fie servită și savurată.

Acest cheesecake tiramisu este combinația perfectă între două deserturi atât de îndrăgite în întreaga lume.

Poftă bună!

Tiramisu cheesecake este un desert fără ou care poate fi păstrat în frigider bine închis timp de 2-3 zile.

Vezi și: Tort de mere și caramel. Un desert atât de bun, încât nu poți rezista tentației!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel