Chec cu Nutella, rețeta simplă. N-ai mâncat ceva mai bun în viața ta, garantat!

Chec cu Nutella, rețeta simplă
Chec cu Nutella, rețeta simplă

Checul cu Nutella este o prăjitură dulce și pufoasă, făcută cu ca mai îndrăgită cremă de alune din lume. Este un desert absolut delicios, perfect pentru micul dejun și pentru gustarea dintre mese.

Chec cu Nutella este un desert cu o textură pufoasă și un gust divin. Îndrăgit de copii și adulți deopotrivă, checul cu Nutella poate fi servit feliat și înmuiat într-o ceașcă de lapte sau cafea, este perfect pentru micul dejun și gustări. Este o rețetă potrivită pentru a fi preparată pe tot parcursul anului, pentru că nu poți spune niciodată nu la Nutella. 

Este foarte ușor de preparat, folosind ingrediente sănătoase, precum ouă, zahăr, făină și ulei, la care se adaugă cacao și Nutella pentru a o face și mai apetisantă și mai gustoasă. După ce o s-o încerci, o să poți spune cu mâna pe inimă că n-ai mâncat ceva ma bun în viața ta.

Ingrediente pentru o formă dreptunghiulară de 10x30 cm

 

- 150 grame de făină

- 100 grame amidon de cartofi

- 4 ouă

- 160 grame zahăr pudră

- 100 ml de ulei de floarea soarelui

- 50 grame miere

- 16 grame praf de copt

- 50 grame cacao neîndulcită

- 140 grame Nutella

Cum faci cel mai bun chec cu Nutella 

 

Cu ajutorul unui mixer electric, amestecăm ouăle și zahărul pudră. Când amestecul devine cremos se adaugă mierea (poți folosi fără probleme miere de salcâm) și se toarnă uleiul de floarea soarelui. Se amestecă din nou foarte bine iar apoi se cerne și se adaugă, treptat, făina, amidonul de cartofi și praful de copt.

Se amestecă bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe .

La final se toarnă pudra de cacao amară și Nutella și se amestecă bine.

Se transferă amestecul într-o formă de chec de 10x30 cm, pe care am uns-o în prealabil cu unt și am pudrat-o cu făină. Acest chec cu Nutella se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit, la 170°, timp de aproximativ 50 de minute.

Se lasă să se răcească și apoi se taie felii și se servește.

Poftă bună!

Trucuri pentru un desert perfect

 

Puteți înlocui uleiul de floarea soarelui cu 125 g de unt.

Dacă doriți un chec cu Nutella și mai delicioasă (DA, se poate! O_O ), puteți pune în interiorul aluatului cantități mici de Nutella congelată.

Această prăjitură creează dependență și se poate păstra fără probleme timp de 2-3 zile la temperatura camerei.

Dacă ți-a plăcut rețeta noastră de chec cu Nutella, atunci cu siguranță îți va plăcea și rețeta dichisită de clătite.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy