Clătite cu Nutella. O rețetă cu dichis pe care o vei repeta tot timpul

Clătite cu Nutella. O rețetă cu dichis pe care o vei repeta tot timpul
Clătite cu Nutella. O rețetă cu dichis pe care o vei repeta tot timpul

Clătitele cu nutella se numără printre cele mai populare deserturi pentru tineri și vârstnici, combinând delicatețea clătitelor franțuzești cu una dintre cele mai delicioase creme de ciocolată inventată de om: Nutella! 

Cu toții ne-am răsfățat cel puțin o dată în viață cu clătite cu Nutella, un desert cu adevărat savuros. Fie că le-am gustat la o petrecere în aer liber sau la o crêperie specializată, acest desert poate fi preparat foarte ușor acasă, urmând câteva sfaturi simple.

Poftă de clătite cu Nutella? Iată o rețetă genială cu un aluat neutru care poate fi folosit și pentru umpluturi sărate.

Ingrediente (pentru 10-12 clătite)

 

- 250 g făină 00 cernută

- 4 ouă întregi

- 1 vârf de cuțit de sare

- 500 ml lapte semidegresat

- 10 g unt topit

- unt pentru a unge tigaia

- Nutella

- fructe proaspete

- miez de alune miez de alune

Vezi și: Tort rece cu mere. Un desert de vară delicios și sănătos

Clătite cu Nutella, o rețetă cu dichis. Mod de preparare

 

Pentru a face cele mai bune clătite cu Nutella, trebuie să urmați pașii de mai jos.

Cerneți făina într-un bol mare și adăugați un vârf de cuțit de sare. Adăugați ouăle întregi și începeți să amestecați cu un tel de mână.

Adăugați laptele puțin câte puțin, continuând să amestecați astfel încât să nu se formeze cocoloașe în amestec.

În cele din urmă, se adaugă untul topit și răcit și se amestecă din nou. Amestecul trebuie să fie destul de lichid.

Dacă se formează cocoloașe, se strecoară pur și simplu amestecul.

Se unge o tigaie antiaderentă cu unt topit și o punem pe foc.

După ce se încinge, turnați câteva linguri de aluat și, cu încheietura mâinii sau cu ajutorul spatulei de lemn pentru clătite, distribuiți-l uniform pe toată suprafața.

Ajustați cantitatea de aluat pe care o folosiți în funcție de primele clătite pe care le gătiți.

Vezi și: Chec cu ciocolată. Un desert pufos și parfumat, cu un gust irezistibil

Aluatul trebuie gătit câteva minute pe fiecare parte, întorcându-l de câteva ori cu ajutorul unei spatule.

Când clătitele se colorează, sunt gata.

Acestea se așează încă fierbinți pe o suprafață de lucru curată sau direct pe o farfurie și se umple jumătate din suprafață cu multă Nutella, folosind o lingură sau o pungă de patiserie. Acum adăugați boabele de alune.

Se pliază clătita dând forma clasică de "triunghi". Procedați în acest fel pentru toate celelalte.

Serviți aceste clătite cu Nutella calde, cu un praf de alune tocate.

Poftă bună!

Trucuri pentru un desert desăvârșit

 

Pentru un preparat și mai delicios, puteți adăuga o lingură de frișcă pe suprafața clătitelor, înainte de a le servi. Combinația dintre frișcă proaspătă și Nutella încă caldă va crea un contrast foarte plăcut.

Aceste clătite pot fi umplute cu gemuri, marmelade, lichioruri, siropuri și fructe de toate felurile.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy