Tort rece cu mere. Un desert de vară delicios și sănătos

Tort rece cu mere. Un desert de vară delicios și sănătos
Tort rece cu mere. Un desert de vară delicios și sănătos

Perfect vara, dar și pe tot parcursul anului, tortul rece cu mere este modalitatea perfectă de a te bucura de un moment de răsfăț dulce, dar și sănătos.

Tort rece cu mere este un desert fără coacere, deci putem evita folosirea cuptorului pe timp de vară. Este asemănător cu un cheesecake, dar în loc de brânză tartinabilă are lapte condensat, care îi conferă fermitatea potrivită. În plus, parfumul dulce și atrăgător al merelor amintește de tradiția rețetelor bunicii, iar versiunea rece este energizantă și răcoritoare.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 24 cm)

 

Pentru blat ai nevoie de:

- 300 g biscuiți uscați

- 130 g unt

Pentru cremă ai nevoie de:

- 3 mere

- 20 g zahăr

- 230 g lapte condensat

- 40 g ciocolată albă

smântână 450 g frișcă, deja îndulcită

- sucul de la 1/2 lămâie

Vezi și: Prăjitură cu lâmâie. Un desert rapid și ușor de preparat, cu o aromă intensă și o textură moale

Tort rece cu mere. Cum se prepară

 

Începeți prin a pregăti baza de biscuiți: topiți untul la bain-marie și, între timp, mărunțiți biscuiții.

Când untul este gata, se toarnă într-un castron peste biscuiți și se amestecă cu o lingură de lemn până când amestecul este compact. Se tapetează o formă de tort cu hârtie de copt și se așează amestecul de biscuiți, apăsându-l cu mâinile pentru a crea o suprafață omogenă.

Se lasă să se răcească în frigider cel puțin o jumătate de oră.

Între timp, preparăm crema de mere pentru a umple Acest tort rece cu mere are nevoie și de o cremă, nu?

Cum procedăm: Se spală merele, se curăță de coajă și se taie două dintre ele în bucăți. Al treilea va fi folosit pentru a decora desertul.

Se pun bucățile de măr în mixer și se amestecă cu sucul de lămâie și zahărul.

Vezi și: Mere caramelizate. Rețeta simplă din doar 4 ingrediente care iți aduce pe masă gustul copilăriei

Se bate frișca, se adaugă laptele condensat și se adaugă ciocolata albă, care a fost topită la bain-marie și lăsată să se răcească.

La acest amestec se adaugă pulpa de mere în cremă, se amestecă cu o lingură de lemn și se toarnă peste baza de biscuiți.

Se nivelează bine și se decorează prăjitura rece cu felii de mere. Acest tort rece cu mere se ține la congelator cel puțin 3/4 ore înainte de a se servi.

Poftă bună!

Trucuri pentru un desert perfect

 

Tortul rece cu mere îi cucerește atât pe cei mici, cât și pe cei mari, devenind protagonistul incontestabil al fiecărei ocazii speciale. Un blat compact și gustos de biscuiți înconjoară o cremă delicioasă, moale la atingere și parfumată datorită prezenței merelor.

Dacă doriți să faceți o rețetă ușoară, puteți înlocui biscuiți clasici cu cei integrali, mai ușor de digerat.

Poți decora acest tort nu doar cu mere, ci cu orice fructe preferate.

Vă recomandăm să serviți tortul rece cu mere alături de un vin dulce, de desert, cum ar fi un Moscato roz.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy