Chec cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipa și are doar 170 de calorii

Nicoleta Baciu / 2 aug 2021, 17:16 Salveaza PDF Comentarii
Chec cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipa și are doar 170 de calorii
Chec cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipa și are doar 170 de calorii

Îți plac dulciurile, dar nu prea ai timp pentru a le prepara sau trebuie să fii atent la calorii? Încearcă checul cu apă. Este gata într-un minut și conține doar 170 de calorii.  

Pentru a pregăti un chec delicios cu apă, veți avea nevoie de:

200 de grame de făină,

200 ml apă caldă,

100 de grame de îndulcitor Stevia sau 150 grame de zaher normal,

60 ml ulei de floarea soarelui,

16 grame de praf de copt,

2 oua întregi

Pentru decor:  zahăr pudră.

 

 

Chec cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipa și are doare 170 de calorii. Cum se face

 

 

Într-un bol, se toarnă apa caldă, se adaugă făina și îndulcitorul. Amestecați cu un tel manual. Apoi adăugați uleiului de semințe și celor două ouă întregi. Amestecați bine.

 

Încercați și: Chec cremos în două culori. Delicios și ușor de făcut. O felie are doar 180 de calorii 

 

Ulterior, se adaugă un vârf de sare fină și praful de copt. Trebuie să obțineți un amestec gros și fără bulgări. Tapetați o tigaie rotundă cu hârtie de copt și transferați în ea aluatul. Coaceți checul într-un cuptor preîncălzit, timp de aproximativ 40-45 de minute. Odată ce este gata, scoateți-l din cuptor și, când s-a răcit, presărați-l cu zahăr pudră.

 

Ar putea să vă placă și: Plăcintă cu mere și portocale. Descoperiți un deliciu culinar de zile mari. O felie are doar 170 de calorii  

 

Puteți pregăti tortul și fără a folosi ouă.  Veți avea nevoie de:

250 ml apă caldă,

250 de grame de făină,

150 de grame de zahăr pudră,

40 ml ulei de semințe,

16 grame praf de copt,

1 plic de vanilie, 

1 lămâie 

Pentru decor: zahăr pudră.

 

Ce pași trebuie să urmați

 

Se toarnă apa călduță și uleiul de semințe într-un borcan. Închideți borcanul cu capacul și agitați-l bine. Într-un castron combinați făina și praful de copt și amestecați-le cu o lingură. Adăugați coaja de lămâie și apa cu uleiul din borcan.  Amestecați totul cu grijă, apoi adăugați și sucul de lămâie. Se amestecă din nou.

 

Vă sugerăm și:  Brioșe cu caise. Un desert senzațional de vară. Fără unt și cu doar 125 de calorii pe porție

 

Tapetați o tavă cu hârtie pergament și transferați amestecul în ea. Se coace la cuptor la 180° C, timp de 45 de minute. Lasă checul să se răcească și presară-l cu zahăr pudră. Ulterior îl puteți servi cu familia sau prietenii. Poftă bună!

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy