CEx PSD, astăzi, în urma respingerii miniștrilor de către Klaus Iohannis

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Social-democraţii se reunesc, luni, în CEx, pentru a discuta despre blocajul din Guvern, după ce Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştri interimari, au declarat surse din partid. O altă temă de discuţie vizează campania pentru alegerile prezidenţiale.

Potrivit surselor, şedinţa CEx va începe la ora 18:00, la sediul PSD din Kiseleff.

Social-democraţii ar urma să vorbească despre blocajul din Guvern, în contextul refuzului lui Klaus Iohannis de a numi miniştri interimari, după ce ALDE a părăsit guvernarea.

Un alt subiect pe care social-democraţii îl vor aborda luni vizează şefia Senatului, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD a decis să îl susţină pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Votul în plen urmează să aibă loc marţi, 10 septembrie.

Totodată, membrii PSD vor discuta şi despre campania pentru alegerile prezidenţiale, campanie care va începe oficial pe 12 octombrie. Majoritatea candidaţilor au început deja strângerea de semnături şi şi-au amplasat corturi şi bannere cu mesaje în toată ţara.

Înainte de şedinţa Comitetului Executiv, Viorica Dăncilă şi miniştrii PSD se vor întruni în şedinţă de Guvern, începând cu ora 16:00.

Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul. Şeful statului a susţinut sătpămâna trecută că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă şi coruptă".

Premierul Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială. Ulterior, aceasta a afirmat că sesizarea ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor". CCR a stabilit ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel