Cetăţeni asiatici, prinşi când încercau să intre fraudulos în România

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru cetăţeni asiatici, tineri cu vârsta cuprinsă între 21 şi 29 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce intenţionau să intre fraudulos în ţara noastră, pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria, aceştia susţinând că doreau să ajungă în Ungaria, a informat luni Garda de Coastă.

Cetăţenii asiatici au fost depistaţi cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune mobilă, în zona localităţii Coroana.

"În data de 15.12.2019, în jurul orei 22,00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune mobilă, pe raza localităţii Coroana, judeţul Constanţa, patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul ţării. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni asiatici, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 29 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Ungaria", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei patru cetăţeni fiind preluaţi de către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale, conform sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel