Cel puţin 15 morţi şi 50 de răniţi într-un atac asupra unei gări din Ucraina

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa şi 50 au fost rănite miercuri într-un atac rus asupra unei gări din centrul Ucrainei, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în faţa Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

"Tocmai am primit o informaţie despre un atac cu rachetă rusă asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk, care a vizat chiar vagoanele din gara Tchaplino. Patru vagoane de pasageri sunt în flăcări", a declarat Zelenski la începutul discursului său.

Potrivit acestuia, "cel puţin 15 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 au fost rănite"."Salvatorii acţionează la faţa locului, dar, din păcate, numărul victimelor poate creşte. Este viaţa noastră de zi cu zi", a adăugat Zelenski.

Atacul survine în contextul în care Ucraina marchează Ziua Independenţei şi când ţara intră în cea de-a şaptea lună de război declanşat de Rusia, care a început pe 24 februarie.

Preşedintele Zelenski a dat asigurări că Ucraina va lupta "până la capăt".

 

Ucraina a raportat mai multe atacuri ruse de Ziua Independenţei sale

 

Forţele ruse au tras cu rachete şi obuze asupra mai multor regiuni ale Ucrainei, miercuri, în timp ce ţara aniversa Ziua Independenţei şi marca şase luni de la declanşarea invaziei ruse, informează dpa.

Explozii puternice au fost auzite miercuri după-amiaza în regiunea Hmelniţki din vestul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regiunii, Serhii Hamalii.

Activişti din cadrul opoziţiei din Republica Belarus vecină au afirmat că atacul a fost întreprins de pe teritoriul belarus. Ei au înregistrat lansarea a patru rachete şi au spus că două bombe ruseşti au fost lansate dinspre Belarus. Aceste informaţii nu au putut fi verificate din alte surse, precizează dpa.

Rusia şi-a început parţial din Belarus invazia asupra Ucrainei, pe 24 februarie.

În dimineaţa zilei de miercuri, trei rachete de croazieră ruseşti Kalibr au fost interceptate deasupra regiunii Hmelniţki, au anunţat Forţele Aeriene ale Ucrainei, însă în acest caz rachetele au fost trase dinspre Marea Neagră.

Regiunea Jitomir din nordul Ucrainei a fost de asemenea bombardată.

În regiunea Dnepropetrovsk, un adolescent de 11 ani a fost ucis în urma unei lovituri cu rachetă, potrivit autorităţilor.

În decursul zilei, alarme aeriene au răsunat în mai multe zone ale Ucrainei.

La 24 august, poporul ucrainean celebrează cea mai importantă sărbătoare naţională - Ziua Independenţei Ucrainei. În această zi, în 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei, ce a stat la baza formării actualului stat ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel