Cehia. Bonus de 14 euro pe zi pentru cei care intră în carantină din cauza COVID

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bonus de 14 euro pe zi va fi plătit persoanelor cărora li s-a ordonat să intre în carantină timp de 14 zile şi se va adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. Suma totală nu trebuie însă să depăşească 90% din câştigul mediu

Cehia vrea ca prin intermediul acestui bonus acordat să motiveze oamenii să rămână în izolare şi să raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronavirusului.

Autorităţilor cehe au declarat că multe persoane infectate nu au vrut să spună numele celor cu care au intrat în contact, de frică că vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor. Decizia a fost luată vineri, coform unui act normativ semnat de către președintele Cehiei, Milos Zeman.

Cehia are în prezent cea mai ridicată rată de noi infecţii din Uniunea Europeană.

De la începutul pandemiei și până acum, în Cehia au fost înregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infecţie şi 21.235 de decese din cauza coronavirusului. În ultimele șapte zile, s-au raportat peste 800 de persoane infectate cu coronavirus la 100.000 de locuitori, potrivit Agerpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel