Cea mai căutată româncă, prinsă în Marea Britanie și extrădată în România

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ildiko Enderle, o româncă de 43 de ani, una dintre cele mai căutate infractoare din Europa prin Interpol, a fost prinsă în Marea Britanie și repatriată.

Românca a fost depistată în casa în care locuia în Rusholme, un cartier din orașul Manchester. Ildiko a fost prinsă în urma unei acțiuni comune puse la cale de autoritățile din România și Marea Britanie. Din echipă a făcut parte și românul George Safta, potrivit The Sun.

Pe parcursul anchetei, autoritățile au stabilit că Ildiko s-a refugiat încă din 2015 în UK, unde intrase sub un nume fals, locuia într-o casă cu trei camere și deținea chiar și un autoturism.

Magistrații de la Curtea din Westminster au aprobat deportarea ei în România, astfel că Ildiko a ajuns într-o închisoare din țară unde își va petrece următorii cel puțin șase ani din viață.

 Persoana urmărită s-a dovedit a fi extrem de ușurată când am capturat-o. Ne-a spus că s-a săturat să fugă și să trăiască în tensiune. Nu părea în cea mai bună formă. Era extrem de obosită și slăbită. A devenit mai relaxată în momentul în care am prins-o. Ducea o viață foarte bună în Anglia, dar avea emise pe numele ei patru mandate europene de arestare pentru trafic de persoane și de minori în vederea exploatării sexuale“, a declarat polițistul omân George Safta, care a făcut parte din echipa care a prins-o pe Ildiko, citat de publicația The Sun.

Condamnată pentru trafic de carne vie

 

Ildiko Enderle a fost dată în urmărire generală în baza a patru mandate de arestare emise pe numele său. Românca fost condamnată în lipsă la peste șase ani de închisoare pentru implicare într-o grupare de traficanți de persoane.

În perioada 2003 – 2011, împreună cu 8 complici, aceasta a recrutat tinere (unele minore) și, sub promisiunea asigurării unui loc de muncă, cazare și masă în Germania, le-au transportat în Republica Cehă unde au fost obligate să se prostitueze.

Femeia era urmărită internațional din 2014, împotriva ei fiind emise 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de către Tribunalul Covasna (5 ani), Tribunalul Harghita (5 ani), Judecătoria Miercurea – Ciuc (2 ani și 6 luni) și Tribunalul Mureș (6 ani) pentru trafic de persoane, trafic de minori și constituire a unui grup organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni.

Din data de 18.10.2019 figura și pe site-ul EUROPOL (www.eumostwanted.eu), în contextul desfășurării campaniei de mediatizare a persoanelor urmărite ”Crime has no gender”, campanie derulată de EUROPOL în colaborare cu ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților), prin care fiecare stat membru ENFAST a postat o femeie urmărită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel